spot_img
More

  Târgu Frumos: Laboratorul de analize medicale a fost închis

  Array

  Orasul Targu Frumos a ramas de astazi, 01 iulie a.c. si fara laboratorul de analize medicale. Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Spiridon din Iasi, de care apartinea unitatea medicala, a trimis o informare catre Primaria orasului, prin care a anuntat aceasta decizie si motivele aferente.
  In sedinta de Consiliu Local de marti, 25 iunie a.c., consilierii au luat act de aceasta informare. S-a ajuns la inchiderea laboratorului deoarece pana in prezent nu este incheiat un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si nu este acreditat RENAR (Organismul National de Acreditare Unic). In aceasta situatie, personalul medical va fi preluat de Spitalul Sf Spiridon.

  Nu doar locuitorii vor avea de suferit in urma acestei decizii ci si medicii care activeaza in localitate. Din cauza lipsei unui laborator de analize, acestia nu vor mai putea acorda un diagnostic corect si la timp. Pacientii vor fi nevoiti sa isi faca analizele in alte orase, cheltuind astfel mai multi bani dar si timp.

  Pe de alta parte, sansele de a se redeschide laboratorul de catre o firma medicala sunt aproape nule. Asta pentru ca , potrivit celor spuse de medicul Ali Ghneim, un contract de functionare costa aproximativ 1.5 mld de lei.
  Mentionam ca Spitalul Orasenesc din Targu Frumos si-a inchis portile in anul 2011, la cererea Ministrului Sanatatii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet