25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Târgu Frumos: Laboratorul de analize medicale a fost închis

Orasul Targu Frumos a ramas de astazi, 01 iulie a.c. si fara laboratorul de analize medicale. Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Spiridon din Iasi, de care apartinea unitatea medicala, a trimis o informare catre Primaria orasului, prin care a anuntat aceasta decizie si motivele aferente.
In sedinta de Consiliu Local de marti, 25 iunie a.c., consilierii au luat act de aceasta informare. S-a ajuns la inchiderea laboratorului deoarece pana in prezent nu este incheiat un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si nu este acreditat RENAR (Organismul National de Acreditare Unic). In aceasta situatie, personalul medical va fi preluat de Spitalul Sf Spiridon.

Nu doar locuitorii vor avea de suferit in urma acestei decizii ci si medicii care activeaza in localitate. Din cauza lipsei unui laborator de analize, acestia nu vor mai putea acorda un diagnostic corect si la timp. Pacientii vor fi nevoiti sa isi faca analizele in alte orase, cheltuind astfel mai multi bani dar si timp.

Pe de alta parte, sansele de a se redeschide laboratorul de catre o firma medicala sunt aproape nule. Asta pentru ca , potrivit celor spuse de medicul Ali Ghneim, un contract de functionare costa aproximativ 1.5 mld de lei.
Mentionam ca Spitalul Orasenesc din Targu Frumos si-a inchis portile in anul 2011, la cererea Ministrului Sanatatii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow