18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Targu Frumos: Elevii au participat la un seminar de reciclare a deseurilor

In cursul zilei de ieri, 15 noiembrie 2012, la Casa de Cultura a orasului Targu Frumos, a avut loc seminarul “Arata ca-ti pasa!Colecteaza Selectiv!” organizat in cadrul proiectului de parteneriat “Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”. Seminarul, care a vizat elevii din orasul Targu-Frumos dar si localitatile invecinate, a avut ca obiectiv prezentarea bunelor practice in ceea ce priveste reciclarea si colectarea selectiva a deseurilor.
La eveniment au participat reprezentanti ai Inspectoratului Judetean Iasi, Consiliului Judetean Iasi, viceprimarul orasului si cadre didactice de la Clubul Copiilor din Targu-Frumos

Au participat peste 150 de elevi din toate ciclurile de invatamant si circa 30 de cadre didactice de la scolile din Targu-Frumos, Liceul Ion Neculce, Scoala Garabet Ibraileanu si Scoala Ion Creanga, si de la Scoala Buznea din comuna Ion Neculce, care au prezentat propriile idei in ceea ce priveste reciclarea deseurilor.

De exemplu, elevii din clasa a XII-a liceului Ion Neculce au avut o serie de initiative Eco pe care le-au desfasurat in scoala, precum “Coltul Verde”, “Eco Scoala”, “Casa Eco-Felix Eco Domus” s.a. Nici elevii din clasa a III-a de la scoala Garabet Ibraileanu nu s-au lasat mai prejos, prezentand “moda Eco” prin defilarea pe scena imbracati in costume realizate din materiale reciclabile.

Mentionam ca in data de 15 noiembrie la nivel mondial se celebreaza “Ziua Reciclarii”, inca din anul 1997, zi in care se desfasoara diferite activitati, campanii informationale care au ca scop motivarea populatiei de a utiliza produse reciclare si de a participa active in procesul de reciclare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow