30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Targu-Frumos: Dezbatere despre drepturile copiilor cu dizabilitati

Sustineri politice pentru drepturile copiilor cu dizabilitati la Primaria Targu Frumos. In cursul zilei de sambata, 27 aprilie a.c., in Sala Mare a institutiei a avut loc o dezbatere intitulata “Diferentele care ne apropie”, cu tema “Viata alaturi de un copil cu deficiente”, realizata de Organizatia Judeteana de Femei Social-Democrate Iasi.
Discuțiile au vizat rolul familiei și al comunității în sprijinirea copiilor cu deficiențe, suportul moral și material pe care il oferă biserica în mod direct sau ca intermediar al actelor de caritate, dar și sprijinul pe care aceste familii îl pot găsi în instituțiile statului și în ONG-uri.

La eveniment au participat senatorul Sorin Lazar, deputatul Cristina Nichita, consilierul judetean Dinu Apavaloaiei, oficialitati locale, directori ai unitatilor de invatamant ce gazduiesc elevi cu probleme speciale, parintii, reprezentantii ai ONG-urilor si DGASPC.

Parintii prezenti la dezbatere au prezentat probleme cu care se confrunta in ceea ce priveste cresterea si educatia unui copil special. Printre acestea se numara decontarea prin CNAS a consilierii psihologice, revizuirea listei de dispozitive medicale decontante de CNAS, revizuirea criteriilor de evaluare a persoanelor cu handicap si crearea unei retele de servicii pentru copii cu deficiente.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow