More

  Targu-Frumos: Concurs National de Sah, la Liceul Special Moldova

  Array

  Lectie de viata! Cei mai buni elevi sahisti nevazatori au concurat timp de 4 zile, la Concursul National de Sah, “Francisc Cori”, organizat la Liceul Special Moldova Targu-Frumos si finantat de Asociatia Nevazatorilor din Romania. Au participat elevii de la mai multe scoli din tara, precum Bucuresti, Buzau, Timisoara, Arad, Cluj-Napoca si Targu-Frumos. Competitia a fost stransa, deoarece cei mai multi dintre ei au participat anii la rand la acest concurs, unde au obtinut locuri fruntase.

  Astazi, cei mai buni au fost premiati cu diplome dar si sume de bani, pentru performanta reusita. Asadar, locul I si modica suma de 80 lei, au fost castigate de un elev de la liceul gazda, Razvan Ianovici din clasa a XI-a. Practica acest sport al mintii de foarte multi ani, insa in ultima perioada indrumat de profesorul Cornel Todericiu, a devenit un profesionist. Are si secrete pentru reusita: nu isi subestimeaza niciodata adversarul si intotdeauna cand joaca isi elibereaza mintea de orice ganduri.

  Locul II a fost castigat de Razvan Nedu, de la Liceul Tehnologic Special Regina Elisabeta Bucuresti. Este perseverant in sah, insa regreta ca, intr-o clipa de neatentie, a pierdut premiul cel mare in favoarea elevului de la Targu-Frumos.

  Al treilea premiu a fost castigat tot de la un elev de la Liceul Special Moldova. Astfel, cele doua premii aduse liceului, a facut ca directoarea unitatii de invatamant sa fie mandra de acesti tinerii.

  Mentionam ca aceasta competitie, care se desfasoara de mai bine de trei secole, a devenit deja o traditie pentru elevii nevazatori, care pot oferi mereu o lectie de viata oamenilor normali prin vointa de fier.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  COD GALBEN de caniculă și vânt în cinci județe din Moldova

  Interval de valabilitate: 07 și 08 august; Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului; Zone afectate: conform textului și hărții Pe arii extinse în regiunile sudice și estice...

  60% dintre ieşenii pozitivi au fost recent pe Litoral. Familii întregi, internate în spital

  Cifre de-a dreptul alarmante obţinute de Ziarul de Iaşi de la autorităţile medicale care se ocupă de pandemie. Spun acestea că, în ultima perioadă,...

  Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  În ultimele 24 de ore au fost 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de...

  Opinii