More

  Targovetii au venit in numar mare la Targul Mesterilor Populari

  Array

  Dupa ce la Roman sau Pascani acest tip de eveniment a devenit traditie, Targul Mesterilor Populari a debutat si la Targu Frumos.

  In perioada 22 -23 septembrie sau rapciune cum se spuneau inaintasii nostri, a avut loc Targul Mesterilor Populari din Targu Frumos. Acest eveniment a fost organizat de catre Primaria Targu Frumos in Colaborare cu Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Asociatia “Asirys” Targu Frumos si Muzeul municipal Pascani. In Parcul Central al orasului si-au expus produsele traditionale romanesti 42 de mesteri populari din intreaga tara.

  Locuitorii orasului au raspuns frumos acestei initiative, ei fiind prezenti intr-un numar foarte mare pe parcursul celor doua zile in Parcul Central din Targu Frumos.

  Presedintele Asociatiei Mesterilor Populari, Stefan Liutic s-a aratat multumit de aceasta prima editie din orasul Targul Frumos si spera ca astfel de activitati sa ne aduca aminte  de radacinile, valorile si reperele neamului nostru.

  Vasile Neamtu, vine de la poalele Cetatii Neamtului, si ne povesteste despre faptul ca meseria a invatat-o de la parinti iar parintii, la randul lor, de la bunici si strabunici. Domnul Neamtu, se ocupa cu sculptatul in lemn. El creeaza scaune, balansoare fantani, masti etc. Deja este ajutat de doua nepotele care se pare ca ii vor calca pe urme.

  Doamna Mihael Teofilia, picteaza icoane de 1 an si ceva, asta dupa ci si-a schimbat stilul si spune ca nu ar mai putea sa picteze altceva.

  Primarul orasului Targu Frumos, Ionel Vatamanu, le-a inmanat diplome de participare tuturor mesterilor. El i-a descris pe mesterii populari ca pe niste oameni deosebiti, credinciosi si care sunt foarte priceputi in ceea ce fac. Tot primarul si-a cerut scuze pentru slaba mediatizare a evenimentului dar promite ca din greseli va invata iar la anul evenimentul va fi si mai bine mediatiza cat si organizat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp