19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Târg de produse din oaie, la Iași. Vor fi prezenți și producători din Pașcani și Mircești


Producatori si mestesugari din Pascani si comunele din imprejurimile orasului vor participa la evenimentul de saptamana viitoare, din fata Prefecturii Iasi, “Alege Oaia”. Vor fi promovate produse din carne, precum tocanita, pastrama sau carnati, dar si branzeturi sau vinuri autohtone. Alaturi de bucate alese si licori bahice, merge si muzica populara, astfel ca voia buna va fi asigurata de ansambluri folclorice din judetul Iasi.

În perioada 23-24 ianuarie, în Parcarea Instituției Prefectului Iași va avea loc evenimentul pentru promovarea consumului de produse din carne de oaie. Vor fi amenajate 16 standuri, printre care se vor afla si producatori locali din preajma Pascaniului. Agrocomplex va prezenta branzeturi, iar preparate din carne vor fi aduse de Marcel si carmangeria „La Cimpoiesu” din Mircesti.

Cei prezenti vor putea degusta bunatati precum, tocaniță de oaie, pastramă, cârnați, dar si diferite tipuri de vinuri de la cinci producatori locali, printre care si Cotnariul. Tot în aceasta perioadă vor fi prezenți la eveniment și producători din județele Botoșani și Suceava.

Reamintim că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie” a precizat Roxana Ramona Florea, reprezentant Comunicare al Directiei Agricole Judeteana Iasi.

La acest eveniment va veni si ministrul Agriculturii, Petre Daea. Voia buna va fi asigurata de ansambluri folclorice din judetul Iasi.

Mentionam ca programul de vizitare va fi marți, 23 ianuarie, între orele 12:00-17:00 și miercuri, 24 ianuarie, între orele 10:00-17:00.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce tratament primesc bolnavii de covid, în Spitalul de Urgență Pașcani

Neincrederea in interventiile medicale in caz de infectare cu virusul COVID 19 a atins cote alarmante in...

Pașcaniul a trecut de gradul de infectare de șase la mia de locuitori. Sunt posibile noi restricții

Municipiul Pascani a trecut de pragul de infectare de sase la mia de locuitori. Potrivit Institutului National...

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI