29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Târg de mărțișoare tradiționale la Casa de Cultură Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Târgul tradițional de mărțișoare și-a deschis porțile pentru cei care iubesc frumosul. Câțiva meșteri populari vor poposi pentru câteva zile în holul Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pașcani unde își așteaptă cumpărătorii pentru a achiziționa produse tradiționale românești, de la simplul fir alb – roșu până la vestuțe și ii cusute manual. Pentru cei care caută ineditul, vor avea de unde alege, mai ales că sunt la vânzare și mărțișoarele de altădată, cu șnur alb – negru. Prețurile pornesc de la un lei, iar porțile târgului sunt deschise până pe 1 martie.

Se apropie primăvara, anotimpul care aduce la viață natură. Astfel, pe lângă firavele flori, ghioceii, alte simblorui, mărțișoarele au început deja să fie scoase la vânzare de către comercianți. Între nou și vechi poartă denumirea cel mai recent târg organziat de conducerea Casei de Cultură din Pașcani. De dimineață, câțiva meșteri populari din oraș și alte județe și-au amplasat masa cu produse spre a fi vândute. Iar primii cumpărători care vor să dăruiască un mărțișor celor dragi nu s-au lăsat așteptați.

Această femeie a venit dintr-un sat din județul Suceava. De câțiva ani face mărțișoare tradiționale, sub îndrumarea etonografilor de la Iași. De acelea cum se purtau cu zeci de ani în urmă, cu șnur alb – negru, pentru că acele culori erau diisponbile și la îndemână străbunicilor noștri. Prețurile sunt pentru orice buzunar.

Un alt stand, alt meșter popular. Pășcăneanaca Ticuța Maxim face altfel de obiecte, pandative de diferite mărimi și forme de porțelan lucrat la rece. Pentru un singur obiect, se muncește și câteva zile. Este pasionată de ce face și pentru evenimentul de astăzi lucrează de astă vară. Prețurile pornesc de la 3 lei pentru un obiect. Femeia mai spune că obiectele făcute de ea pot fi folosite și în altă perioadă din an. De exemplu ca brosă, breloc, clame de păr.

La târgul deschis astăzi până marți, 1 martie, doritorii pot achiziționa șnururi, mărțișoare, felicitări, vaze, coronițe cu flori, ii sau vestuțe.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI