27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Târg de mărțișoare în centrul Pașcaniului

Târg de mărțișoare în centrul Pașcaniului

Deja au apărut mărțișoarele prin oraș, iar cumpărătorii, momentan se lasă așteptați. Pe lângă magazinele și supermarketurile, și comercianții ambulanți oferă simbolul primăverii la prețuri convenabile. Nu lipsesc broșele sau brățările cu tot felul de figurine. Pentru cei care vor mărțișoare tradiționale, la Casa de Cultură vor veni câțiva meșteri care le fac pe loc.

O dată cu Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români de pe data pe 24 februarie, în holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani va avea loc un Târg a mărțișoarelor făcute manual de oameni pricepuți. Doritorii să cumpere produse unicat au la dispoziție inclusiv până pe 1 martie să viziteze târgul. Prețurile pornesc de la un leu.

Tot legat de mărțișorul românesc trebuie să știți că poate intra curând în patrimoniul UNESCO. Dosarul „Mărțișorului”, depus la UNESCO, este coordonat de România, iar o decizie privind trecerea acestor obiceiuri străvechi în patrimoniul mondial va fi luată la sfârșitul anului 2017. Celelalte elemente românești de folclor din Patrimoniu Mondial Imaterial UNESCO sunt Călușul, ceramica de Horezu, Doina și Colindatul de ceata bărbătească.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow