10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Targ de locuri de munca la Targu Frumos

Premiera la Targu Frumos: sute de locuitori ai acestui oras au participat la primul targ de locuri de munca organizat de Centrul Diecezan Caritas, in parteneriat cu Primaria si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca.

Agentii economici au pus la bataie 400 de slujbe in mai multe domenii.
“Am cativa ani de cand caut. Mi-am mai gasit asa, la negru, dar cu carte de munca n-am gasit”, a spus un somer.
Targuil de locuri de munca a fost organizat de Centrul Diecezan Caritas in cadrului unui proeict cu fonduri europene.
“Avem foarte multe oferte, sunt 20 de companii care pun la dispozitie 400 de locuri de munca, inclusiv pentru persoane cu studii superioare, este o premiera pentru orasul Targu Frumos sa aiba un targ al locurilor de munca. Am inceput de anul trecut cursuri de formare si reconversie pe piata muncii, iar acesta este pasul urmator prin care, dupa o formare profesionala, punem la dispozitie o alegere a locurilor de munca”, a spus Marius Puscasu, directorul Centrului Diecezan Caritas.

“Somajul in Targu Frumos are o cifra care ne situeaza sub celelalte orase, vorbim de un somaj scazut ca si procent, undeva in jur de 2 la suta, insa populatia ocupata e o problema, in sensul ca noi trebuie sa facem absolut totul pentru ca populatia ocupata sa creasca”, a completat Ioan Anghelus, viceprimarul orasului Targu Frumos.
Orasul Targu Frumos are, in acest moment, 500 de someri.

Sursa TeleM

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow