13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Ţăranii pascaneni vor avea acces în pieţe doar cu cardul

Producatorii agricoli pascaneni isi vor putea vinde produsele in piete doar pe baza unui card de acces, conform unui act normativ lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii. Mai mult chiar, acestia vor trebui sa noteze, la sfarsitul zilei, cantitatile vandute in ziua respectiva.

Pietarii pascaneni spun ca este greu de crezut ca se va schimba ceva si ca doar se vor lua niste bani in plus de la ei. Multi dintre agricultori nu inteleg de ce li se mai da card, din moment ce au carnet de producator in care sunt trecute toate informatiile.

Cardul este netransmisibil si se acorda producatorului agricol persoana fizica inregistrata fiscal in baza certificatului de producator si avand inscrise unitatile de masura pentru produsele specifice activitatii desfasurate.
Adevaratii producatori vor putea face dovada la orice moment de pe ce parcela a fost obtinuta marfa, cui apartine si cum a fost obtinuta, dar si ce cantitati au disponibile la vanzare.
Cardul il va costa ceva pe producator, dar se spune ca va fi o suma modica. Nu in ultimul rand, producatorii trebuie sa emita bon fiscal, in caz contrar riscand amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow