0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Țânțarii rezista! Încă o stropire programată luni seara

Societatea locală de salubritate reia activitatea de dezinsecție in municipiu si suburbii. Cea de-a doua stropire cu substanțe pentru combaterea țânțarilor este programată pe 2 august, de la 22.00 pana a doua zi dimineața la ora 04.00, conform anunțului publicat. Soliticarea a fost făcută de primarul municipiului, după ce s-a constatat ca mai este nevoie de o trecere pentru ca acțiunile sa aibă efect.
Substanțele vor fi pulverizate mai ales in zonele cu vegetație, pe domeniul public, in parcuri si locuri de joaca, dar si in suburbii.

In acesta perioada locuitorii sunt rugați sa evite depalsarile si sa tina ferestrele închise pentru a a nu expuși la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. De asemenea si crescătorii de albine trebuie sa ia măsurile de prevenție necesare, in perioada in care sunt dispersate substanțele otravitorare.

“In situatia in care, sunt cetateni la care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe abdominale, ii rugam sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgente Pascani. Totodata, aducem la cunostinta persoanelor care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine” se arata in comunicatul de presa.

Prima trecere a avut loc săptămână trecută, insa doar pe domeniul public. Operatorul local de salubritate face apel la reprezentanții asociațiilor de proprietari si detinatoriii de spații si terenuri sa facă in acesta perioada dezinsecție mai ales la subsoluri si in zonele umede. Serviciile pot fi prestate, la cerere, tot de fi CLP Ecoserv SRL.
Menționăm ca următoarea etapa de dezinsecție este programată in luna august. Municipalitatea a alocat de la bugetul local suma de 250 000 lei, pentru decontarea cheltuielilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI