27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Tânărul din Osoi, ars într-un incendiu, transferat cu un avion militar la Viena

Tânărul în vârstă de 26 de ani din Osoi care a suferit arsuri după explozia unei butelii a fost transferat ieri la Viena pentru tratament. Joi dimineaţă, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni pentru o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Iaşi – Viena.

Solicitarea a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unei cereri formulate de Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde bărbatul se afla internat de câteva zile, având în vedere gravitatea şi complexitatea arsurilor.

„Pacientul are arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, interesând şi căile aeriene, din momentul preluării în prespital a avut nevoie să fie intubat, ventilat mecanic şi transportat cu anestezie generală. Starea este foarte gravă, arsura este una întinsă, s-a impus transferul internaţional. Sperăm să existe şanse de tratament şi supravieţuire în centrul din Viena”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Tragedia a avut loc nopţile trecute, când casa tânărului a luat foc în urma exploziei unei butelii. Oamenii din sat spun că deşi focul era unul foarte puternic, bărbatul a reuşit să se evacueze singur. A reuşit să ceară ajutor de la un vecin, iar cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă l-au găsit prăbuşit pe pat. Din casă nu au mai rămas decât pereţii în urma incendiului.

„Am ajuns acolo în 10 minute cu colegul meu, erau 100 de metri de la şosea până la casă, iar proprietarul era ieşit din casă, a fugit la un vecin. Părea în stare foarte gravă, era ars pe partea dreaptă, pe picior, pe mâini, la gât. Am încercat să stingem incendiul cu apă, cu extinctoare, dar nu am putut să ne băgăm după butelie. Când eram la 20 de metri de casă, aceasta a explodat, a luat foc tot acoperişul”, a precizat Iorgu Ciocan, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Tânărul locuia singur în casa pe care o construia după ce s-a întors din Austria unde a lucrat ca muncitor sezonier.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow