16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

Tânărul din Hălăucești acuzat că și-a incendiat consoarta a fost reținut

tineri retinuti

Procurorii l-au reținut pe Gabriel Albu (23 de ani) și au propus instanței arestarea preventivă a acestuia, pentru tentativă la omor deosebit de grav și distrugere prin incendiere. Potrivit anchetatorilor, pe 19 iulie, după ce și-a luat leafa, electricianul a consumat câteva beri, după care a mers acasă. În locuința din localitatea Hălăucești, individul a început să se certe cu consoarta sa, deoarece casa în care stau le aparține socrilor lui și aceștia nu au vrut să le-o dea legal celor doi.

Astfel, tânărul i-a spus soției că va da foc casei, în timp ce aceasta își făcea bagajele pentru a se muta la părinți. Oamenii legii au afirmat că Albu a luat o canistră cu benzină pe care o avea în casă, a stropit-o pe soția sa în vârstă de 19 ani și a aprins o brichetă. Hainele femeii s-au aprins, focul răspândindu-se prin casă. Victima a ieșit din locuință urlând de durere, iar vecinii au venit și au încercat să stingă focul din casă.

Aceștia au sunat atât la Serviciul de Ambulanță, cât și la Detașamentul de Pompieri. În incendiu a ars aproximativ 85% din casă, iar victima a fost transportată de urgență la spital, suferind arsuri de gradele I, II, III și IV pe o suprafață de 75% din corp.

„Bărbatul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a avut discernământ. Am propus arestarea preventivă a acestuia“, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Carmina Pascal. sursa oradeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI