1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Tânărul din Hălăucești acuzat că și-a incendiat consoarta a fost reținut

tineri retinuti

Procurorii l-au reținut pe Gabriel Albu (23 de ani) și au propus instanței arestarea preventivă a acestuia, pentru tentativă la omor deosebit de grav și distrugere prin incendiere. Potrivit anchetatorilor, pe 19 iulie, după ce și-a luat leafa, electricianul a consumat câteva beri, după care a mers acasă. În locuința din localitatea Hălăucești, individul a început să se certe cu consoarta sa, deoarece casa în care stau le aparține socrilor lui și aceștia nu au vrut să le-o dea legal celor doi.

Astfel, tânărul i-a spus soției că va da foc casei, în timp ce aceasta își făcea bagajele pentru a se muta la părinți. Oamenii legii au afirmat că Albu a luat o canistră cu benzină pe care o avea în casă, a stropit-o pe soția sa în vârstă de 19 ani și a aprins o brichetă. Hainele femeii s-au aprins, focul răspândindu-se prin casă. Victima a ieșit din locuință urlând de durere, iar vecinii au venit și au încercat să stingă focul din casă.

Aceștia au sunat atât la Serviciul de Ambulanță, cât și la Detașamentul de Pompieri. În incendiu a ars aproximativ 85% din casă, iar victima a fost transportată de urgență la spital, suferind arsuri de gradele I, II, III și IV pe o suprafață de 75% din corp.

„Bărbatul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a avut discernământ. Am propus arestarea preventivă a acestuia“, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Carmina Pascal. sursa oradeiasi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow