13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Tânăra din Paşcani ajunsă erou naţional în Thailanda

În primăvara anului 2013, povestea avocatei păşcănene Alina Miron făcea înconjurul României. Tânăra a pledat pentru Thailanda într-un proces de drept internaţional şi a fost tratată ca un erou naţional în ţara asiatică datorită prestaţiei impresionante. Românca îşi continuă cariera de excepţie la Haga.

alina miron

Alina Miron, o tânără din Paşcani în vârstă de 35 de ani, a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi în Drept Internaţional din Europa. A ajuns celebră atât în România, cât si într-o ţară din capătul celălalt al lumii, în mai 2013, după ce a pledat la Curtea Supremă de Justiţie de la Haga (Olanda).

Mii de postări în care a fost elogiată au fost puse pe internet, inclusiv din partea unor oficiali de la Bangkok, capitala Thailandei. Un susţinător al româncei a aşteptat-o pe aceasta pe aeroportul din Bangkok, în momentul în care delegaţia thailandeză a sosit de la Haga, cu o pancartă pe care scria: „Alina Miron: eşti eroul nostru! Te iubim“. Ulterior, pe Facebook sau în presă, materialele ce o aveau ca protagonistă pe româncă au început să curgă într-un ritm ameţitor, ea fiind ridicată de jurnalişti la rangul de eroină naţională. „Reţelele de socializare thailandeze au creat «febra Alina Miron».

Bloggerii şi parlamentarii thailandezi ce urmăresc procesul de la Haga au lăudat-o pe Miron pentru raţionamentele logice, despre care cred că vor convinge lumea că Regatul Cambodgiei nu are dreptul la zona disputată de 4,6 kilometri din jurul templului“, a relatat un cotidian din Thailanda.

Alina Miron a apărut şi la mai multe emisiuni televizate din Thailanda. Într-una dintre acestea, ieşeanca s-a declarat surprinsă de popularitatea pe care a câştigat-o în urma procesului. „Prima dată nu am ştiut că atât de mulţi oameni sunt interesaţi de acest caz. Am crezut că acesta ar putea fi chiar plictisitor pentru oamenii care nu sunt implicaţi“, a declarat Alina Miron în cadrul uneia dintre emisiuni.

continuarea aici

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow