More

  Tânăr reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru infractiuni la regimul rutier

  La data de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au oprit, pentru control, pe DC 91 încomuna Lungani, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din comuna Lungani.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  Întrucât acestaemana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

  De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar inspecția tehnică periodică era expirată, fapt pentru care tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 132/2017 și O.U.G. nr. 195/2002.

  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducereşi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 15 iunie a.c., tânărul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

  La data de 16 iunie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

  Cercetările continuă.

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Proiecte ERASMUS în două școli din Pașcani

  S-a dat startul unui nou an scolar si implicit, la noi proiecte ERASMUS cu finantare europeana. Doua unitati din invatamantul pascanean au facut public...

  Ultramaraton de succes la Pașcani. S-au strans 90% din banii necesari pentru casa Mariei si celor șase copii

  S-au strans aproape 90% din banii necesari pentru cumpararea unei casute mult dorita de Maria si copiii ei. Este ultimul bilant facut dupa ultramaratorul...

  “Bilet pentru Pașcani” – proiect inedit în municipiu. Film și expoziție despre Pașcani, în sala de așteptare a gării din oraș

  Un proiect inedit a transformat sala de asteptare din gara municipiului Pascani intr-un loc in care s-au unit istoria, cultura si traditiile orasului, din...