More

  Tânăr cu afecţiuni cardiace îngrijit la Paşcani prin telemedicină

  Array

  Pacient CPUCaz complicat pentru medicii Spitalului de Urgenta Pascani. In aceasta dimineata, un tanar din Halaucesti s-a prezentat in Compartimentul de Primiri Urgente acuzand dureri puternice la nivelul pieptului.

  Dupa investigatiile efectuate conform protocului, doctorii i-au eliberat pacientului o reteta iar acesta a plecat la domiciliu. Insa, la 10 minute de la externare, baiatul in varsta de 23 de ani, a revenit in camera de urgente intr-o stare grava, avand semne ca urmeaza sa isi piarda cunostinta.

  Imediat, medicii i-au acordat primul ajutor si au efectuat un alt rand de investigatii pentru a stabili de ce afectiune sufera tanarul. In cele din urma, cadrele medicale au apelat la sistemul de telemedicina pentru a lua legatura cu specialisti din cadrul Clinicii de Cardiologie din Iasi, deoarece starea pacientului se agravase.

  Dupa un scurt dialog intre urgentisti, a fost apelat Serviciul de Ambulanta Pascani pentru ca acesta sa fie transferat la unitatea medicala din Iasi.

  Potrivit doctorului Andriescu Ionut, cel mai probabil tanarul a suferit un infarct sau o pericardita, adica o inflamare a tesutului care imbraca muschiul inimii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet