21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Tăieri substanțiale de fonduri la Spitalul de Urgență Pașcani

spital urgenta pscBugetul Spitalului de Urgenta Pascani este pus in dificultate odata cu inceperea negocierelor cu Casa de Asigurari si Sanatate. Practic, cei din conducerea celei mai importante unitati medicale din Pascani nu au ajuns sa discute fata in fata cu reprezentantii Casei, dar la secretariatul institutiei astazi a ajuns un fax prin care contractul semnat in anul precedent, va fi prelungit pe baza unui act aditional.

Reprezentantii conducerii au avut insa parte de o surpriza atunci cand au aflat ca prin acest act, bugetul spitalului este diminuat cu aproape 30 %. Prin urmare, desi spitalul a oferit in luna martie servicii medicale in valoare de 22 de miliarde de lei vechi, conform acestui document din bugetul Casei, vor fi transferati doar 16 miliarde. Potrivit unei statistici, activitatea personalului medical a fost una intensa in luna precedenta, in ambulatoriu prezentandu-se intre 6.000 – 7.000 de pacienti iar de pe spitalizare continua au fost externati 1226 de bolnavi.

 

Bugetul Primariei Pascani, in pericol de a nu fi aprobat

 

Prin aceasta metoda la care a apelat Casa de Sanatate, se poate intarzia votarea bugetului consolidat al Primariei Pascani. Pentru ca bugetele celor doua institutii sa poata fi aprobate, reprezentantii conducerii spitalului au fost nevoiti sa inainteze functionarilor un proiect de buget care cuprinde doar cheltuielile cu salariile angajatilor si fondurile care trebuie sa le primeasca de la nivel local si de la Consiliul Judetean. Astfel in documente au fost cuprinse 180 de miliarde de lei vechi bani necesari pentru remuneratiile celor din spital si cele 6 miliarde pe care unitatea sanitara trebuie sa le primeasca pentru construirea unui heliport, jumatate de la Consiliul Local si cealalta jumatate de la Consiliul Judetean Iasi.

Managerul Costica Panzaru a precizat ca aceasta diminuare a fondurilor primite de la Casa nu este corecta in conditiile in care spitalul a prestat servicii medicale cu o valoare mai mare de 30%. Acesta a mai declarat ca cel mai probabil milionul de euro care exista in conturi, va fi cheltuit in acest an, pentru a fi asigurata functionarea in conditii normale a unitatii medicale.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow