15.8 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Tabară pentru copiii de la sate. Comori ascunse prin pădure, piese de teatru și tir cu arcul

Initiativa inedita pentru copiii de la sate. Un preot a organizat o tabara de vara pentru elevii din trei comune de langa Pascani. Au cautat comori ascunse prin padure, au invatat sa joace in piese de teatru si mai ales sa comunice intre ei. Aventura a durat patru zile si s-a terminat cu un foc de tabara.

tabara soci

130 de copii din clasele V-VIII, din comunele Miroslovesti, Ciohorani si Stolniceni-Prajescu au participat la cea de-a doua editie a taberei de vara, intitulata sugestiv „Verde la SOCIalizare”. Timp de patru zile, in perioada 11 – 15 iulie, ei fost adusi cu microbuzul la Scoala Gimnaziala din Soci, unde au invatat sa picteze, sa traga cu arcul si sa se orienteze prin padure cu ajutorul busolei si a unei harti. 12 animatori au format opt grupe de copii, iar fiecare a avut o anumite tematica. Maria de exemplu, i-a invatat cantece pe micuti, in timp ce ea canta la chitara.

Ecaterina a participat si ea la tabara. I-a placut enorm si spune ca nu va rata de acum nici o editie. Lectia de comunicare a fost preferata ei.

In alt grup, adolescentii au invatat piese de teatru. Chiar daca timpul a fost scurt, replicile au fost memorate cu usurinta iar intr-un final, fiecare si-a jucat perfect rolul.
La numai cativa metri distanta, grupa intitulata „Sfantul Andrei” a cantat melodiile copilariei, indrumati de o voluntara.

Spre seara, toate echipele au mers pe terenul de sport de la scoala, unde au facut un program artistic cu ceea ce au invatat in cele patru zile. Apoi, a urmat un foc de taraba.

Mentionam ca activitatea a fost organizata de parintele Romica Siminciuc, din parohia Soci, in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Asociatia Tinerilor Ortodocsi Romani, Primaria Miroslovesti, Scoala Gimnaziala Soci si parohiile din comunele participante.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow