17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Tabără națională de jurnalistică, la Muncel

În perioada 25-31 iulie, la Muncel, s-a desfășurat Tabăra Naţională de Jurnalistică, ce a adunat şi în acest an zeci de participanți din diferitele zone ale ţării. Ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, evenimentul a găzduit tineri din Timişoara, Gorj, Mătăsari, Brădet, Drăgotești, Târgu Neamţ, Iaşi, Târgu Frumos şi nu în ultimul rând, din Paşcani.
muncel jurnalism
Scopul taberei a urmărit atât de dezvoltarea aptitudinilor jurnalistice ale tinerilor cu sau fără experienţă în acest domeniu, cât şi cunoaşterea muncii de redacţie. Astfel,timp de 6 zile, cei 40 de tineri au contribuit la realizarea ziarului “Puls”, aceştia fiind împărţiţi în grupe, sub coordonarea directorului adjunct al Direcţiei Județeane pentru Sport şi Tineret Iaşi, Daniel Stătescu şi a redactorului-şef de la Antena 1 Iaşi, Vasile Enuţă.

Activitățile au fost antrenante, axându-se atât pe tematica taberei, cât și pe interacțiunea dintre participanți, fie că a fost vorba de interviuri imaginare, cel mai bun reportaj, crearea imnului taberei sau concursuri precum Miss şi Mister jurnalist. Toate au destins atmosfera între tinerii participanţi şi în acelaşi timp, au contribuit la realizarea unor strânse prietenii, prin momente amuzante şi implicarea din timpul activităților.
tabara jurnalism

Doi dintre participanţi au avut ocazia de a trăi o experiență unică, deorece au păşit pentru prima dată pe un platou de filmare, fiind invitaţi la emisiunea “Vara pentru voi”, moderată de către Raluca Aftene, din cadrul postului de televiziunea TVR 3, Iaşi.

Precizăm că este al 3 lea an, în care și voluntari de la Asociația ”ȘANSA 2010” din Pașcani, care doresc să îmbrățișeze cariera de jurnalist, au ocazia să participe la această tabără, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pașcani, prin Gică Zanet, anul acesta asociația fiind reprezentată la eveniment de o tânără cu experiență în domeniu, Sabina Găină, fost realizator de emisiuni la TV BIT, ea participând și la ediția de anul trecut.

Fiind vorba de o tematică atât de interesantă, cei mai mulți dintre participanți deja doresc să se reîntâlnească și anul viitor în același cadru pentru a învăța cât mai multe despre profesia de jurnalist.

Alte articole