6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Tabără internaţională de pictură, la Heleșteni

11 elevi din Republica Moldova şi o comună din apropierea Pascaniului, au participat săptămâna trecută la o tabăra de creaţie. Adolescenţii şi-au arătat talentul prin diferite lucrări, au vizitat obiective turistice din zona, dar cel mai important lucru, au legat prietenii. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul mai multor zile, iar la final a fost făcut un impresionant foc de tabăra.

“Suflet românesc în tradiţie şi culoare”, aşa s-a numit tabăra internaţională de artă naivă şi meşteşuguri populare tradiţionale, ce a avut loc la Helesteni, în perioada 16-22 august. 11 elevi din raionul Străşeni, Republica Moldova şi localitatea gazdă au desenat în acuoarele şi au socializat, la cea de-a doua ediţie a evenimentului.

Toate activităţile au avut loc la Centrul de zi, din localitatea Harmaneasa, acolo unde au fost cazaţi şi participanţii.
Adolescenţii, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, au vizitat şi obiective turistice renumite din zona. Au fost la Cetatea Neamţului, Palatul Culturii, casa scriitorului Ion Creangă şi multe altele. Copiii au rămas uimiţi de frumuseţea locurilor.

Şi anul trecut a fost organizată această tabăra, însă cu participare din Ucraina. Opt elevi de la Şcoala Populară de Artă din Cernăuţi au venit la Helesteni, unde şi-au arătat talentul la pictură şi nu numai. Au fost organizate şi spectacole artistice.

Menţionăm că tabăra a fost organizată de Primăria Comunei Helesteni, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI