More

  Tabără de vară la Ruginoasa. Copiii învață să picteze, să sculpteze, să joace teatru, să brodeze și să facă fotografii

  Array

  Tabără de vară la Ruginoasa
  Copiii învață să picteze, să sculpteze, să joace teatru, să brodeze și să facă fotografii

  A început vacanța de vară iar cei mai mulți copii își petrec timpul liber în fața calculatorului și televizorului, la mare sau la munte, dar și în sate la bunici. La câțiva pași de Pașcani, mai mulți profesori și preoți au pus bazele unei tabere de vară, un loc mirific unde, sute de copiii își descoperă talentul în pictură, dans, sculptură, teatru. Nu se percepe nici o taxă, iar zilnic, de dimineață până spre orele amiezii, din mâinele elevilor ies produse nebănuit de frumoase.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Într-o comună din apropierea Pașcaniului, mai mulți oameni cu suflet mare au reușit să organizeze a doua ediției a taberei de vară “Comori lăuntrice”. Pe parcursul a două luni de zile, sute de copii învață să picteze icoane pe sticlă, să coase costume populare și ii, să sculpteze în lemn diferite figurine, să confecționeze măști și păpuși dar și să descopere lumea prin aparatul foto.

  Doamna Cristina Axinia este ca o mamă pentru copiii care vin zi de zi, nerăbdători la tabără pentru a mai învăța ceva ce le va folosi pe viitor și chiar în dezvoltarea lor personală. Ele sunt câteva dintre elevele care au avut ocazia să fie și la prima ediție, anul trecut. Sunt fericite că au această ocazie și că nu pierd timpul fără rost. În scurt timp au învățat să picteze pe sticlă, iar rezultatul este mai mult decât mulțumitor.

  Și părintele de la biserica din Dumbrăvița, Sfinții Apostoli Petru și Pavel este aproape de ei. Le spune pilde și povești și le-a oferit locul la lăcașul de cult, acolo unde este spațiul destul pentru ateliere, spațiu de joacă și iarbă verde.

  Pentru că proiectul se derulează pe parcursul a două luni de zile, au loc și parteneriate cu biserici din alte județe pentru a face un schimb de experiență.

  Tabăra de creaţie „Comori lăuntrice” este la a doua edișie și se desfăşoară în perioada 01 iulie – 31 august 2016. Peste 100 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 20 ani… dar şi adulţi cu inimă de copil dornici să înveţe din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti vor participa la atelierele pentru care au optat, timp de 8 săptămâni, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Între orele 12.00 – 13.00 are loc Pauza de Divertisment la care vor avea loc activităţi socializare – jocuri tradiţionale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, acordarea primului-ajutor, noţiuni de protecţie şi reguli de circulaţie, ateliere de dezvoltare personală şi multe alte activităţi menite să îi antreneze pe copii într-o joacă educativă.

  Evenimentul este organizat de Centrul Cultural – Ruginoasa in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi si Primaria Ruginoasa, colaboratorii acestei tabere fiind Parohia Vascani, Parohia Sfintii Apostoli „Petru si Pavel” Dumbravita, Scolile Gimnaziale, respectiv Clubul Copiilor, filiala Ruginoasa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI