3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Sute de unitati scolare din Iasi nu au autorizatie sanitara

Cateva sute de unitati de invatamant din judetul Iasi nu au primit nici pana in prezent aviz de functionare de la Directia de Sanatate Publica. Aproximativ 250 de licee, scoli primare si gimnaziale si gradinite functioneaza in continuare fara acest aviz, in ciuda unor restrictii impuse de autoritati. Totodata, alte 22 de unitati au fost obligate sa-si rezolve problemele igienico-santitare, in timp ce 705 unitati au primit aviz fara nicio problema.

„Principalele motive de neautorizare tin de lipsa aprovizionarii cu apa potabila, starea proasta a cladirilor, grupuri sanitare exterioare degradate, imposibilitatea asigurarii unui microclimat corespunzator si în siguranta pentru copii pe timpul iernii”, au mentionat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Autoritatile au mentionat si ca 21 de licee din mediul rural, provenite din fostele scoli de arte si meserii, nu au solicitat eliberarea autorizatiilor pentru noua titulatura. In judet sunt si cazuri unde peste 90 la suta din unitatile scolare dintr-o singura localitate functioneaza fara autorizatie, printre acestea fiind cele din Lespezi, Belcesti, Tibana, Grajduri, Dagâta, Schitu Duca, Siretel si Vladeni. In unele cazuri au fost aplicate si amenzi.

„Procentul de unitati autorizate este echilibrat între diferitele zone din judet, situatia cea mai buna fiind pe zona rurala Târgu Frumos, unde procentul de unitati autorizate sanitar este de 75 la suta. Pentru neîndeplinirea planului de conformare au fost retrase patru autorizatii sanitare de functionare la scoala gimnaziala si gradinita din satul Hermeziu, comuna Trifesti, dar si scoala gimnaziala si gradinita din satul Perieni, comuna Probota. S-au aplicat si 15 avertismente pentru deficiente ce puteau fi remediate imediat”, au mai spus cei de la DSP Iasi. Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow