14.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Sute de profesori ieseni, instruiti pentru clasa pregatitoare

Incepand de astazi si pana pe 31 august 2012, 285 cadre didactice din invatamantul preuniversitar iesean (titulari sau suplinitori calificati cu continuitate – n.r.) participa la prima etapa judeteana de formare in vederea predarii la clasa pregatitoare.

Astfel, procesul se deruleaza in opt centre de formare in urmatoarele unitati de invatamant primar si gimnazial: scolile generale Bogdan Petriceicu Hasdeu, Petru Poni, Alexandru cel Bun, George Calinescu si Otilia Cazimir din municipiul Iasi si Iordachi Cantacuzino din Pascani, Petru Rares din Hârlau si Ion Creanga din Targu-Frumos.

De asemenea, urmeaza in perioada 3 – 7 septembrie a II-a etapa a acestui proces in care vor fi implicati 119 dascali care vor ocupa posturile ca urmare a titularizarii sau miscarii de personal din aceasta luna.

„Sesiunile de formare se vor axa pe diseminarea informatiilor necesare activitatilor specifice de la clasa pregatitoare si vor fi sustinute de cele 194 de cadre didactice formate în cadrul proiectului «Organizarea interdisciplinara a ofertelor de învatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din clasele I – IV» – program de formare continua de tip «blended learning» pentru cadrele didactice din învatamântul primar. Cursurile totalizeaza 134 de ore, dintre care 40 de ore fata în fata si 94 de ore on-line. Programul este acreditat atât pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cât si pentru cadrele didactice implicate (34 credite profesionale transferabile). Curriculumul programelor de formare a fost elaborat de Universitatea din Bucuresti si Softwin (partea de e-learning), parteneri în proiect”,

precizeaza Ministerul Educatiei.

Sursa: BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow