More

  Sute de profesori ieseni, instruiti pentru clasa pregatitoare

  Array

  Incepand de astazi si pana pe 31 august 2012, 285 cadre didactice din invatamantul preuniversitar iesean (titulari sau suplinitori calificati cu continuitate – n.r.) participa la prima etapa judeteana de formare in vederea predarii la clasa pregatitoare.

  Astfel, procesul se deruleaza in opt centre de formare in urmatoarele unitati de invatamant primar si gimnazial: scolile generale Bogdan Petriceicu Hasdeu, Petru Poni, Alexandru cel Bun, George Calinescu si Otilia Cazimir din municipiul Iasi si Iordachi Cantacuzino din Pascani, Petru Rares din Hârlau si Ion Creanga din Targu-Frumos.

  De asemenea, urmeaza in perioada 3 – 7 septembrie a II-a etapa a acestui proces in care vor fi implicati 119 dascali care vor ocupa posturile ca urmare a titularizarii sau miscarii de personal din aceasta luna.

  “Sesiunile de formare se vor axa pe diseminarea informatiilor necesare activitatilor specifice de la clasa pregatitoare si vor fi sustinute de cele 194 de cadre didactice formate în cadrul proiectului «Organizarea interdisciplinara a ofertelor de învatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din clasele I – IV» – program de formare continua de tip «blended learning» pentru cadrele didactice din învatamântul primar. Cursurile totalizeaza 134 de ore, dintre care 40 de ore fata în fata si 94 de ore on-line. Programul este acreditat atât pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cât si pentru cadrele didactice implicate (34 credite profesionale transferabile). Curriculumul programelor de formare a fost elaborat de Universitatea din Bucuresti si Softwin (partea de e-learning), parteneri în proiect”,

  precizeaza Ministerul Educatiei.

  Sursa: BZI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet