27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Sute de poliţişti scoşi în stradă de vremea rea

Peste 220 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au acţionat la data de 27.01.2014, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere generate de căderile masive de zăpadă şi acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate.

Poliţia Rutieră recomandă evitarea deplasării în zonele în care sunt semnalate condiţii meteo nefavorabile.

Având în vedere atenţionările meteo de ninsori şi intensificări ale vântului pentru judeţul Iaşi, poliţiştii rutieri, alături de cei din cadrul structurilor de ordine publică, continuă acţiunile pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

În total, la data de 27.01.2014, au acţionat peste 220 poliţişti rutieri şi de ordine publică pentru supravegherea, dirijarea şi controlul traficului rutier, astfel încât să se menţină siguranţa circulaţiei pe drumurile din municipii şi judeţ. În urma controalelor efectuate la data de 27 .01.2014, poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei , dintre care 4 pentru echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope .

Poliţiştii monitorizează traficul rutier, fiind prezenţi şi astăzi acolo unde situaţia o impune, în vederea prevenirii evenimentelor grave.

În aceste condiţii, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, I.P.J. Iaşi recomandă conducătorilor de autovehicule:
– să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă şi să circule cu o viteză de maximum 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;
– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
– să respecte semnalizarea rutieră, precum şi semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow