More

  Sute de pășcăneni trebuie să restituie ajutoarele de încălzire

  Array

  Peste 200 păşcănenii au primit ilegal ajutoare de încălzire. În urma controalelor au fost depistaţi, iar acum sunt nevoiţi să restituie ajutoarele financiare primite.

  În Municipiu sunt aproximativ 240 persoane care au beneficiat în perioada 2012- 2014 de ajutoare, însă în urma controalelor s-a dovedit că nu au declarat toate veniturile sau aveau bani în conturi. Valoarea prejudiciului este de 130 mii lei.

  Printre cei vizaţi se află Vasile Băiceanu din Paşcani. Acesta a primit acasă o înştiinţare prin care este anunţat că trebuie să restituie o parte din banii primiţi drept subvenţie la încălzire, deoarece în urma verificării dosarului s-a constatat că a declarat un venit mai mic decât cel real. Nemulţumit, bărbatul s-a prezentat ieri la audienţele săptămânale pentru a cere lămuriri.

  Viceprimarul Gabriela Nedelcu i-a transmis bărbatului că nu îl poate ajuta şi dacă nu va aduce în cel mai scurt timp acte doveditoare care să susţină că nu a avut venit suplimentar va fi nevoit să restituie ajutorul primit.

  Menţionăm că astfel de controale se fac anual după încheierea sezonului rece. Pentru iarna 2015 – 2016 verificările nu au fost finalizate până în acest moment.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI