18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Sute de păşcăneni trebuie să dea înapoi ajutoarele de încălzire. Au fost descoperiţi că au bani în conturi

  Ultimele știri

   

  ajutore raport

  Peste 200 de păşcăneni trebuie să înapoieze ajutoarele de încălzire încasate din bani publici din noiembrie 2011 până acum. Asta deoarece ar fi falsificat declaraţiile de venit şi nu au trecut în hartii ca au depozite bancare mai mari de 3000 de lei. Problemele au fost descoperite de inspectorii Curţii de Conturi în urma controlului făcut anul trecut, la Primăria Paşcani.
  În document se arată ca “… au fost acordate pe parcursul exercitiilor bugetare ale anilor 2012 -2014 beneficii de asistenţă socială sub forma ajutorului de încălzire a locuinţei, la o valoare estimate de 131.669 lei, unor persoane pentru care există suspiciuni cu privire la îndeplinirea conditiilor necesare primirii unor astfel de drepturi, în sensul că, la data solicitării şi efectuări platii familiile în cauză/şiş au alţi membri sin component familiei ar deţine depozite bancare în cuantum mai mare de 3000 de lei…”

  Situaţia ar urma să fie clarificata până la sfârşitul acestei luni iar prejudiciul să fie recuperat până la sfârşitul lunii iunie. De asemenea ar urma să fie controlate şi declaraţiile pentru ajutoarele de încălzire acordate anul trecut.
  Funcţionarii Serviciului de Asistenţă Socială explica că cei mai mulţi din cei care au completat greşit formularele sunt pensionari care au strânşi bani pentru înmormântare. Mulţi dintre ei nu au înţeles corect ce răspunsuri să dea sau cererile au fost scrise şi depuse de cineva din familie. Majoritatea dintre ei au înţeles situaţia în care se afla şi sunt de acord să dea banii înapoi.
  Menţionăm că astfel de nereguli au fost descoperite dup ace inspectorii Curţii de Conturi au avut acces la bazele de date furnizate de bănci şi institutiile statului. Aşa s-a ajuns ca mulţi beneficiari de ajutoare de incalzire să fie nevoiţi să le înapoieze dup ace au solicitat şi obţinut subvenţii agricole. Anual se înregistrează la Paşcani aproape 2500 de beneficiari de astfel de ajutoare sociale. Reprezentanţii Primăriei au refuzat să comenteze acesta situaţie.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet