More

  Sute de oameni mulțumiți de Festivalul Folcloristica

  Array

  Două zile de tradiţie în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Asirys. A doua ediţie a Festivalului Folcloristica desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Bălţaţi a adunat aproximativ 300 artişti, meşteri populari şi voluntari care au arătat că portul, muzica şi tradiţia românească rămâne vie chiar şi în rândul tinerilor.

  Printre cei prezenţi la festival s-au aflat şi reprezentanţi ai Centrului Cultural din Ruginoasa cu două ateliere pentru tineri. Zeci de copii talentaţi au pictat pe sticlă şi au realizat sculpturi deosebite în lemn.

  Momentele de meşteşug au fost întreţinute cu muzică şi dansuri populare. Pe scena special amenajată pe Stadionul din localitate au urcat zeci de artişti, tineri talentaţi şi ansambluri folclorice. Deschiderea festivalului a fost făcută de Petruţa Săcară o tânăra din Ruginoasa, după care pe scena a urmat Ansamblul „Rapsodia Hîrlăului” şi Ansamblul „Zorile” din Topile.

  Două tinere i-au încântat pe cei prezenţi cum au ştiut mai bine cu piese populare. Elena Vintilă din Târgu Frumos şi Ana-Maria Sasu, elevă a Şcolii din Costeşti şi-au arătat talentul artistic într-un recital de zile mari.

  O provocare pentru tineri a fost concursul “Cel mai brav flăcău”. La competiţie s-au înscris 6 adolescenţi care şi-au testat forţele în rostogolirea cauciucului, căratul butoiului şi înălţarea acestuia deasupra capului. La final cel mai bun a fost premiat. Numele sau este Florin Burciu din comuna Bălţaţi.

  O tradiţie a Festivalului Folcloristica este “paradă satelor”. Şi în acest an s-au înscris la competiţie reprezentanţi din 5 comune care au prezentat dansuri, cântece şi produse tradiţionale din localitate. În urma jurizării pentru al doilea an consecutiv, comuna Ruginoasa a obţinut trofeul Festivalului Folcloristica.

  Bugetul pentru organizarea celor două zile de sărbătoare a fost de 6442 lei, finanţat de Erasmus Plus. În cadrul festivalului au fost colectate donaţii în valoare de 1830 de lei, bani cu care Asociaţia SUPER TINERI va organiza o acţiune de împădurire, în Bălţaţi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI