More

  Sute de oameni la slujba oficiată de ÎPS Calinic Botoșăneanul – FOTO

  Array

  Sute de oameni la slujba oficiată de ÎPS Calinic Botoșăneanul

  Sărbătoare mare într-o comună din apropiere de Pașcani. Zeci de preoți alături de Calinic Botoșăneanul au oficiat slujba de sfințire a Paraclistului de vară, acolo unde vor avea loc slujbe religioase când vremea este frumoasă. Sute de credincioși au luat parte la eveniment, zi în care femeilor au avut dreptul să se închine în altar.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Duminică, 17 iulie, dis de dimineață, sute de credincioși au venit pentru a participa la slubja de sfințire a Paraclistului de vară de la biserica din Dumbrava – Lespezi, acolo unde, liturghia arhierească a fost oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul împreună cu un sobor de preoți ce fac parte din Protopopiatul Pașcani.

  Paraclistul, ce poartă hramul Sfântului Ștefan cel Mare, a fost construit și din donații din partea credincioșilor. O parte dintre ei au primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, distincții de vredniciei. Printre ei s-au numărat membrii Consiliului parohial și Comitetul de organizare, dar și oameni de afaceri care au contribuit cu bani sau materiale de construcții pentru ridicare lui.

  La sărbătoare a participat și edilul comunei Lespezi, Ioan Lazăr, care la final a felicitat credincioșii și preotul paroh Nicolae Toia, că au reușit să se organizeze ca locul să fie „ca rupt din Rai”.

  Parohia Dumbrava a fost înfiinţată în anul 1997, când a fost numit aici paroh preotul Nicolae Toia. Lăcaşul de închinăciune de la Dumbrava a fost ridicat între anii 1937-1948. Între anii 2009-2010 sfântul lăcaş a fost pictat de către pictorii Vlad Anuţă şi Dumitru Aniculăesei din Botoşani. De asemenea, a fost înlocuit tot mobilierul (iconostas, catapeteasmă, strane), s-au achiziţionat candelabre, s-a refăcut instalaţia electrică, s-a înlocuit tâmplăria.

  La Paraclistul de vară vor avea loc slujbe religioase în aer liber.

  La finalul slujbei și până spre lăsarea întunericului, sute de credincioși s-au închinat în altar, pentru femei fiind și o ocazie, lucru, de altfel interzis în alte zile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI