24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Sute de oameni în căutarea unui loc de muncă, la Pașcani

oferta.oceancredit.ro
answear.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
credius.ro
elefant.ro
creditfix.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Nemulțumiri la Bursa Locurilor de Muncă din Pașcani. Sute de oameni au fost prezenți la eveniment cu gândul că își vor găsi să lucreze. Însă mai bine de jumătate dintre ei au plecat dezamăgiți. Ba că oferta nu îi avantajează, ba că nu îndeplinesc anumite condiții pentru a ocupa jobul respectiv. Mai mult, femeile prezente la Bursă au spus că ofera angajatorilor este mai mult pentru bărbați.

Dis de dimineață, bărbați și femei, unii de vârsta majoratului, alții de vârsta pensioanrii, au venit din aproape toată zona Pașcaniului cu gândul că vor găsi un loc de muncă și nu vor mai fi nevoiți să stea acasă fără nici un venit. Piațeta “Mihail Sadovenu” s-a umplut până la refuz până când a fost accesul permis în Casa de Cultură, acolo unde a avut loc o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă.

Dacă începutul a fost timid, în doar câteva minute de când s-au deschis ușile, unele standuri au fost luate cu asalt de către șomeri. Cele mai căutate firme au fost Proinvest, Pakmaya, Remar sau Kosarom. CV-urile s-au completat pe loc sau angajatorii au notat datele de contact pentru a putea fi chemați la interviu.

Vezi materialul video în cadarul știrilor INFOBIT.

Acesta bărbat de exemplu, a lucrat în mai multe domenii și spune că e prezent la fiecare eveniment de acest gen. Însă nu găsește ceea ce caută. Cu o ultimă speranță a venit astăzi. Dacă nu se va angaja, va pleca în străinătate.

Dat în șomaj de câte luni, acest bărbat și-a depus CV-ul tot acolo unde a lucrat aprope 40 de ani, la Remar.

Femeile prezente la Bursă s-au arătat nemulțumite că oferta angajatorilora fost mai mult pentru bărbați: sudori, dulgheri, tâmplari etc

Este și cazul acestei tinere. Ea a terminat cursurile unei Postliceale și chiar dacă și-a depus CV-urile la mai multe farmacii din oraș nu a reușit să se angajeze.

Și această femeie a urmat cursuri de recalificare profesională cu gândul că își va găsi mai ușor de muncă.

Ca o nouutate, în acest an au fost prezenți și elevi din ani terminali de la școlile cu profil servicii din oraș. Ei s-au arătat interesați de oferte și chiar au primit informații suplimentare de la angajații AJOFM Pașcani.

Cei aprope 30 de angajatori prezenți la Bursă au stat de vorba cu viitori angajați. Ei spun că se caută forță de muncă și nu se ține cont de vârstă. Oferta lor este și pentru muncitori necalificați dar și pentru cei cu studii superioare.

Față de anii precedenți nu s-au făcut angajări pe loc.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI