1 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022
Array

Sute de mii lei ingropati intr-o mlastina

Un proiect in valoare de peste 500.000 lei s-a dovedit a fi o sursa de scurgere a banilor in buzunarele unora si nicidecum un proiect de care sa beneficieze cetatenii

Cateva sute de mii lei au disparut ca prin magie la Pascani. Un proiect in valoare de peste 500.000 lei s-a dovedit a fi o sursa de scurgere a banilor in buzunarele unora si nicidecum un proiect de care sa beneficieze cetatenii, asa cum era destinat. Bataia de joc a inceput de pe timpul fostului primar Grigore Craciunescu, actualul deputat PNL de CUG-Iasi, care a accesat fonduri pentru realizarea unei baze sportive in suburbia Blagesti – Pascani, pe o suprafata de teren inconjurata de dealuri, intr-o zona mlastinoasa. Proiectarea s-a facut mai mult din pix, fara prea multe deplasari in teren iar lucrarile de constructie au fost castigate de catre firma GazPro SRL, controlata din umbra de catre Petrica Dascalu, actualul presedinte PNL Pascani. Fara a-i interesa ca amplasamentul este prost, s-au inceput imediat lucrarile de constructie cu scopul de a se pune mana pe bani statului. Dupa ce s-a ridicat cladirea si s-a incasat o parte din bani lucrarile au fost sistate. Motivul? Zona este mlastinoasa si ar fi trebuit alocati bani pentru realizarea unui drenaj, dar consilierii locali de la acea vreme nu au fost de acord datorita costurilor mari. Astfel ca la ora actuala proiectul este lasat in paragina.

Finantare pierduta

Cum lucrarile nu au mai continuat, finantarea de la bugetul de stat a fost oprita. Pana la ora actuala s-a reusit sa se injecteze in mlastina respectiva 150.000 lei, cel putin asa reiese din acte. Practic, nu s-a facut decat o cladire de cativa zeci de metri, cu tencuiala si cateva geamuri de termopan. „Din pacate banii de la bugetul de stat vizavi de investitia de la Blagesti s-au pierdut. Pana acum s-a cheltuit pe acea cladire din zona si alte materiale o suma de 150.000 lei. Investitia a fost suspendata. Nu se merita sa se continue daca numai pentru realizarea unui drenaj trebuie sa alocam de la buget o suma de 400.000 lei. Banii nu-i avem la buget iar cei de la Curtea de Conturi inca analizeaza modul in care s-au cheltuit. Deocamdata este un proiect parasit iar firmei constructoare ii revine dreptul de a pazi investitia pana la finalizarea ei”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Continuare BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow