More

  Sute de locuri de muncă vacante. Vezi care este oferta AJOFM – DOC

  Array

  Sute de locuri de muncă vacante. Vezi care este oferta AJOFM – DOC

  Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau dacă vreți să vă reprofilați, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Pașcani a publicat o listă cu joburile vacante. În acest moment sunt disponibile aproximativ 900 locuri de muncă, pentru necalificați, dar și pentru cei cu studii superioare. Și pentru că e început de sezon estival, se caută ospătari și barman pentru terase.

  Noi locuri de muncă vacante. Cei în căutarea unui loc de muncă au de unde alege. Astăzi a fost publicată lista cu joburile vacante. Este vorba de 865 posturi în diferite domenii de la servicii, confecții, construcții, industrie, agrocultură și silvicultură sau sănătate și asistență social. Cerințele angajatorilor constau în cunoștințe despre locul de muncă dar se caută și necalificați.

  Cele mai multe joburi disponibile sunt în Servicii, 368 dintre care 40 în comerț, 80 în hoteluri și restaurant, 10 în transporturi și 238 în alte activități de servicii. Pentru că e sezonul estival și sunt lucrări în construcții, au fost scoase pentru ocupare 183 locuri de muncă.

  15.06-22.06.2016

  De exemplu, astăzi la sediul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă la Pașcani, de dimineață erau câteva persoane dornice să muncească. Este și cazul acestui bărbat. Nea Costică are 63 de ani și de la Verșeni vine aproape zilnic în Municipiu ca să găsească de muncă, chiar și cu ziua. Este calificat în meseria de strungar, dar pentru a câștiga un bănuț se oferă să muncească în orice domeniu.

  Și această pășcăneancă este în căutarea unui loc de muncă. Este calificată în vânzări, iar acum se află în perioada de creștere a copilului.

  Din cele 865 locuri de muncă, 57 sunt pentru cei cu studii superioare. De exemplu se caută agent de turism, care trebuie să fie absolvent de facultate, să aibă cunoștințe de calculator și să știe limba engleză.

  Menționăm că la sfârşitul lunii aprilie 2016 numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM), era de 12.946 persoane, în scădere cu 145 persoane faţă de luna precedentă. În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.003 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.800 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (714 de persoane).

  Știre redactată de Enachi Andreea Alexandra

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI