24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Gospodării fără curent în comunele Heleșteni, Ruginoasa si Strunga. 14 stâlpi au cedat sub greutatea firelor încărcate cu gheață

Sute de gospodarii din comunele Helesteni, Ruginoasa si Strunga au ramas fara curent electric, de marti, 9 februarie a.c., de la ora 4:00 dimineata. 14 stalpi au cedat sub greutatea firelor electrice pe care s-a depus gheata, din cauza fenomenelor meteo din ultima perioada.

Potrivit primarului comunei Helesteni, Constantin Hira, echipele de interventie ale furnizorului lucreaza in aceasta perioada pentru remedierea situatiei, dar problema ar putea fi de durata. Afectate de aceasta avarie ar fi toate satele din comuna Helesteni si localitatile vecine Rediu si Farcaseni.

Intr-o postare pe Facebook, reprezentantii DELGAZ GRID anuntau marti ca:

(…) echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Gheața depusă pe liniile electrice aeriene, dar și copacii căzuți peste acestea au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, în special în zonele rurale.

Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte sub greutatea gheții și din cauza vîntului. Pe lângă munca specifică, colegii noștri se confruntră și cu lipsa unor căi de acces sau drumuri acoperite de zăpadă și polei, gheața formată pe rețelele electrice, rafalele puternice de vânt și vizibilitate redusă”.

Pe langa faptul ca nu exista energie electrica, o mare parte de gospodarii se incalzesc cu centrale termice care functioneaza tot pe curent, astfel ca oamenii sunt nevoiti sa stea in frig. Aceeasi situatie este si in majoritatea scolilor, unde acum se tin cursuri in prezent sau institutii publice.

Si mai grav este faptul ca, daca avaria nu va fi rezolvata in urmatoarele 24 de ore,  urmeaza cateva zile cu vreme geroasa si temperaturi pe timpul noptii de pana la -13 grade.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow