13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Sute de dosare pentru tichetele sociale

Sute de dosare pentru tichetele sociale

Sute de oameni au venit la Primăria Pașcani pentru a depune dosarele de pe urma cărora să beneficieze de un cupon valoric de o sută de lei. Tichetul este acordat de administrația locală, familiilor nevoiașe, pentru sărbătorile pascale. Astăzi a fost prima zi, iar sala de căsătorii a fost luată cu asalt. Polițiștii locali au fost și ei la fața locului.

Astăzi, 27 martie, a fost prima zi când familiile din Pașcani, cu venituri mai mici de 520 de lei, pe membru de familie au putut să-și depună dosarele pentru a beneficia de tichetul cu o valoare de o sută de lei.

Pentru că numărul pășcănenilor care a venit astăzi la sediul Primăriei a fost destul de mare, patru funcționari publici au preluat actele cetățenilor. Și polițiștii locali au fost la fața locului pentru a coordona activitatea și mai ales pentru a stabili ordinea și liniștea.

Ca dosarul să fie aprobat, el trebuie să conțină mai multe documente doveditoare a veniturilor și a familiei. Cererea tip se ridică de la Ghiseul Unic din cadrul Primăriei Pașcani. Așadar nu trebuie să lipsească în original și copie actele de identitate, de la certificatul de naștere până la căsătorie, divorț, deces – unde este cazul, dar și adeverințele de venituri – salariu, cupon de pensie, șomaj, alocație – după caz.

Menționăm că administrația locală a bugetat în acest an, pentru sărbătorile pascale 1.500 de tichete, valoarea unuia fiind de o sută de lei. Venitul maxim pentru ca o familie să primească tichetul este de 520 de lei, mai mult față de anul trecut și datorită creșterilor salariale și punctului de pensie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI