25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Sute de credincioși la hramul bisericii Sfânta Vineri din Pașcani

Ziua de praznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva a reprezentat un motiv de sarbatoare deosebita si pentru credinciosii Parohiei “Sfanta Vineri” din zona Vale a Municipiului Pascani, care si-a sarbatorit hramul. Astazi, 14 octombrie, sute de credinciosi au venit aici, pentru a cinsti acesta sarbatoare. Biserica si curtea lacasului au fost neincapatoare pentru multimea credinciosilor veniti la eveniment.

Sfanta Parascheva 1

Multi au venit la biserica pentru a o cinsti pe Sfanta Paraschiva dupa ce rugile lor au fost ascultate. Printre credinciosi s-a aflat si doamna Valeria in varsta de 75 de ani care an de an vine de la mare distanta, la biserica din Pascani, pentru a se ruga si a multumi Sfintei care a scapat-o de boala.

Sfanta Parascheva 2

Dupa slujba, credinciosii s-au asezat la mesele amenajate in curtea bisericii, unde acestia, de la elevi pana la batrani au servit bors cu perisoare si sarmale, dar si cate un pahar de suc sau vin. Pentru sărbătoarea hramului au fost pregatite 1.500 de pachete cu mancare.

Sfanta Parascheva 4

Preotul Costel Olariu, a spus ca ziua de 14 octombrie este una dintre cele mai mari sărbători ale poporului român, pentru că în această zi e sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva, cea numită mult folositoare si ocrotitoarea Moldovei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow