More

  Sute de credincioşi la hramul bisericii “Înălţarea Domnului” din Paşcani

  Array

  hram la capela

  Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte, astăzi, 13 iunie Înălţarea Domnului. Capela din Pascani, are hramul “Inaltarea Domnului”. De asemenea, numeroase biserici parohiale isi serbeaza azi hramul. Programul liturgic a inceput miercuri seara, cu slujba de vecernie, oficiata de protopopul Pavel Postolachi, inconjurati de un sobor de peste 30 de preoti ce fac parte din Protopopiatul Pascani.

  La liturghie au participat zeci de credinciosi, dar si edilul orasului Dumitru Pantazi si Petrica Dascalu, consilier judetean. Dupa mai bine de doua ore, toti cei prezenti au fost invitati la agapa crestina ce a avut loc la un restaurant din oras.

  Astazi, dis de dimineata, zeci de credinciosi au venit la biserica cu oua rosii si cozonac pentru a da de pomana. Preoţii parohi au oficiat slujba religioasă cu ocazia Hramului Bisericii ,,Înălţarea Domnului”. Tot astăzi, biserica a facut si praznic de pomenire a eroilor nemului.

  Copiii de la şcolile din municipiul Paşcani, îndrumaţi de profesorii de religie, au susţinut un concert de muzică religioasă şi patriotică.

  Istoricul construcției bisericii începe în anul 1977, iar finalizarea acesteia se realizează în anul 1979 când a fost sfinţită cu hramul Înălţarea Domnului de către Patriarhul Teoctisct, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Sucevei, pe data de 1 noiembrie. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet