22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Sute de copii au urmărit spectacolul “Câinii cu colacii în coadă”

elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
elefant.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro
fashiondays.ro
credius.ro
answear.ro

Ultimele știri

„Păpuşile” le-au dat o lecţie copiilor. Ele îi învaţă să-şi iubească ţara, fiindcă nicăieri nu este mai bine ca acasă. La Casa de Cultură din Pașcani, actorii de la trupa de teatru “Prometeu” au pus în scenă spectacolul „Câinii cu colacii în coadă”. Piesa aduce în prim-plan problema migraţiei masive a oamenilor peste hotare.

Două reprezentații a spectacolului “Câinii cu colacii în coadă” au avut loc la Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Pașcani. Actorii trupei de teatru “Prometeu” coordonați de regizorul Aliona Gîtlan au reușit să țină conectați sutele de elevi veniți de la mai toate școlile din Municipiu.

La final, copiii, părinții și profesorii s-au arătat mulțumiți de ceea ce au reușit să facă trupa de teatru din Pașcani și au fost încântați de spectacol. Micuții au înțeles chiar și mesajul piesei. Rolul principal în piesă îl are câinele – un personaj visător, care vrea să meargă undeva peste hotare, unde totul este gratis şi nu este nevoit sa muncească. Pornind la drum, acesta se întâlneşte cu mai multe personaje, unele dintre care îl însoțesc în călătoria care mai târziu avea să fie cu peripeții. După ce ajung în țara visată, îşi dau seama că acolo nimeni nu îi așteaptă cu pâine și sare.

Costumațiile, jocul de lumini și cel a actorilor au fost un succes. Iar regizorul spune că la începutul lunii iunie, trupa va merge la Botoșani acolo unde va juca pe scena teatrului. De asemenea se dorește ca în vară să aibă loc o tabără de creație.

Piesa de teatru aparține unui scriitor din Republica Moldova. Deşi a fost scrisă în urma cu zece ani, autorul afirmă că piesa este de actualitate.

Din distrubuție au făcut parte – Cătălin Dogaru – cățelul, Maria Miron – pisica, Delia Bolobiță – cioroiu, Paula Ancuța, Alexandra Iamandi și Elena Asofiei – albinuțele, Ioana Ciurlic – furnica, Bianca Iacob – Crăiasa zăpezii, Daniel Macovei – ursul.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI