17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Atenţie la etichete: Trei magazine din Paşcani amendate de Protecţia Consumatorilor

conserve

Nici nu mai stim ce mancam, daca ne luam dupa eticheta. De exemplu, comisarii de la Protectia Consumatorilor din Iasi au identificat, in urma unui control la trei supermarketuri din Pascani, ca produsul «pate cu ficat de gâscă» avea pe lista de ingrediente doar 15% ficat de pui şi 5% ficat de gâscă.

Controalele efectuate pentru verificarea legalitatii comercializarii produselor tip pate, care au avut loc pe parcursul saptamanii trecute, s-au finalizat cu amenzi usturatoare si oprirea de la comercializare a 270 de conserve de pate, din magazinele Profi, Penny si Kaufland.

Marian Grigoraş, şeful CRPC Iaşi, a declarat pentru TV Bit Pascani ca „am identificat la magazinul Kaufland Paşcani, produsul «pate cu ficat de gâscă» (de 80 şi 120 g), care are pe lista de ingrediente 15% ficat de pui şi 5% ficat de gâscă. În mod corect şi legal, comisarii instituţiei au apreciat, având în vedere aceste proporţii, că denumirea produsului induce în eroare consumatorul. A fost aplicată o amendă de 3.000 de lei şi s-a dispus măsura opririi temporare de la comercializare a celor 92 de cutii de pate. Aceeaşi deficienţă a fost constatată la Penny Market Paşcani, caz în care s-a aplicat o amendă de 3.000 de lei şi s-a dispus măsura opririi de la comercializare a celor 52 de cutii de pate. Totodată, s-a aplicat şi o amendă de 2.000 de lei magazinului Profi Paşcani“. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow