More

  Sute de cereri pentru tarif social la electricitate

  Array

  Sute de cetăţeni, beneficiari de tarif social au venit în ultimele zile la sediul Primăriei din Paşcani pentru a fi ajutaţi la întocmirea unui dosar ce este de folos Companie de electricitate. Chiar dacă din an acest an au fost făcute schimbări, prin ordin de Ministru, ca asistenţii sociali să nu se mai ocupe de dosar, la Paşcani, din obişnuinţă, se face, însă numai în acest an.

  Bătrâni, bolnavi şi săraci, zeci de oameni care beneficiază de tarif social la E.ON au venit în aceste zile la sediul primăriei din Paşcani, cu factura de la energie în mâna pentru o declaraţie pe propria răspundere, document ce trebuie avizat de către municipalitate. De pe data de 20 şi până în prezent numărul beneficiarilor a ajuns la aproape de 600 de persoane.

  Trebuie să ştiţi că se poate numai în acest an, pentru că, printr-un ordin de ministru Primăriile nu mai au voie să facă acest lucru. Tariful social se acordă numai pentru consumul realizat la domiciliul stabil al celui care solicită, în condiţiile în care consumatorul solicită aplicarea tarifului social şi are un venit mediu lunar pe membru de familie de 1.050 lei.

  Consumatorii casnici care îndeplinesc condiţiile menţionate anterior trebuie să prezinte pentru actualizarea contractelor următoarele documente:
  – Copie a actului de identitate din care să rezulte adresa domiciliului stabil;
  – Cerere de acordare a tarifului social;
  – Declaraţie pe proprie răspundere privind venitul mediu pe membru de familie pentru persoanele care au venituri, însoţită de documente justificative (cupon de pensie, adeverinţe de venit etc.). Persoanele care nu înregistrează venituri vor prezenţa o declaraţie, semnată şi validată de Primăria localităţii de reşedinţa.

  Declaraţia pe proprie răspundere, privind venitul mediu pe membru de familie, are valabilitate de 12 luni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI