23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Sute de arbori și arbuști ornamentali vor fi plantați în Pașcani. Achiziție de 124.000 de lei

Administrația locală din Pașcani a cumpărat sute de arbori și arbuști ornamentali, conifere, ierburi decorative și plante perene, în valoare de 124.000 de lei, ce vor fi plantate în diferite zone din municipiu în această perioadă. Muncitorii de la Seră și Spații Verzi au început de marți, 5 aprilie, să planteze puieți în rondurile de lângă sediul noii primării și vor continua.

Zonele care vor fi înfrumusețate în această primăvară sunt spațiile verzi de lângă catedrala din centru, în piațeta din fața Casei de Cultură, scuarul de pe strada Moldovei spre Kaufland, rondurile din apropierea băncii BRD din zona Deal și un spațiu de pe strada Mihai Viteazu, lângă biserica din suburbia Lunca. Potrivit inginerului peisagist, Ionuț Timofte, în acest an marea majoritate a arborilor și arbuștilor, ce sunt în ghiveci, sunt soiuri noi pentru municipiu.

Reprezentanții primăriei precizează că se vor face plantări și în spațiile unde au fost tăiați copacii la începutul primăverii.

În oraș, vor fi puși și trandafiri de trei tipuri – pitici, agățători și pe trunchiuri.

140.000 de fire de flori sunt acum în serele municipale și vor fi plantate în rondurile din zonele din oraș și suburbii la jumătatea lunii mai, după ce trece pericolul înghețului pe timp de noapte.

De precizat este faptul că administrația locală intenționează să cumpere și arcade pentru florile cățărătoare, dar și sisteme de irigații pentru spațiile verzi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow