26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Sute de apometre îngheţate, de gerul din ultimele zile

- Advertisement -

Gerul din ultimele zile a îngheţat apometrele şi branşamentele neprotejate. Operatorul ieşean ApaVital anunţa că în perioada 7-11 s-au înregistrat 274 astfel de cazuri, motiv pentru care utilizatorii au rămas fără apă. Conform bilanţului gerul a distrus 155 de apometre 20 de branşamente şi 99 de instalaţii interioare. Cele mai mari problem au fost înregistrate în zilele de 7 şi 8 ianuarie când temperaturile au fost până la -20 grade.

Totuşi numărul instalaţiilor afectate de îngheţ este mai mic decât în ceilalţi ani. Reprezentanţii furnizorului de apă cred că de acesta dată utilizatorii au fost precauţi şi au luat măsuri de izolare a ţevilor şi apometrelor. Cele stricare vor fi înlocuite cât mai repede. A fost întocmit un un comandament de criză care să rezolve rapid aceste probleme iar costurile vor fi achitate ulterior, anunţa operatorul.

………..

Bilanțul disfuncționalităților determinate de îngheț
În perioada 7-11 ianuarie 2017, în aria de operare ApaVital s-au înregistrat un număr de 274 de disfuncționalități cauzate de temperaturile scăzute, care au determinat situații de lipsă apă potabilă în rândul utilizatorilor.
Cele mai multe au fost cazurile de apometre distruse de îngheț (155 situații), la care s-au adăugat 20 cazuri de branșamente înghețate și 99 cazuri de instalații interioare înghețate.
Perioada cea mai dificilă a fost consemnată în zilele de 7 și 8 ianuarie 2016, când s-au înregistrat 53 de apometre distruse de îngheț, 15 branșamente înghețate și 57 de instalații interioare înghețate. Un alt vârf s-a înregistrat în ziua de 10 ianuarie, când s-au înregistrat 56 de apometre distruse de îngheț și 10 instalații interioare înghețate.
Întrucât zilele de 7 și 8 ianuarie 2017 au fost zile nelucrătoare, ApaVital a constituit un comandament de criză pentru a gestiona disfuncționalitățile apărute, echipele de intervenție lucrând, inclusiv pe parcursul nopții, la înlocuirea apometrelor înghețate, cu precădere pentru utilizatorii care ne-au solicitat sprijinul și au achiziționat aparatele de măsură, urmând ca achitarea contravalorii devizului de montare-demontare să se facă ulterior.
Cele mai multe probleme s-au înregistrat în localitățile Zonei Metropolitane Iași, cu 77 de apometre și branșamente înghețate, urmată de zona localităților deservite de Secția Pașcani, cu 30 de apometre și branșamente înghețate.
Echipele ApaVital au remediat și disfuncționalitățile înregistrate în urma înghețării branșamentelor, iar în ceea ce privește instalațiile interioare, utilizatorii au fost sfătuiți de operatorii Centrului de Contact și de echipele de intervenție privind soluțiile care sunt recomandate pentru dezghețarea acestora.
Având în vedere că numărul de disfuncționalități apărute în ultimele zile este unul relativ scăzut în comparație cu situațiile înregistrate în alți ani, ApaVital apreciază faptul că utilizatorii săi au înțeles să țină cont de avertizările transmise prin intermediul site-ului propriu sau prin mesajele înscrise pe facturi, luând toate măsurile necesare pentru protejarea instalațiilor de apă împotriva înghețului.

Biroul de Presă ApaVital

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow