13.2 C
Paşcani
luni, septembrie 20, 2021
Array

Sustineri parlamentare pentru investitii in Cristesti si comuna Lespezi

C.P. În şedinţa Senatului de luni, 30 septembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări şi o interpelare, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Prima întrebare a fost adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, având ca obiect ,,Reabilitare şi modernizare drumuri săteşti, comuna Cristeşti, judeţul Iaşi”. Drumurile săteşti aparţinând comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, necesită lucrări de reabilitare şi modernizare, finalizarea acestei investiţii fiind necesară, pentru a se evita degradarea lucrărilor efectuate până în prezent.
Senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice alocarea sumei de 500.000 lei, conform HG 577/1997, în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare şi modernizare la drumurile săteşti aparţinând comunei Cristeşti, judeţul Iaşi.
Cea de-a doua întrebare a fost adresată Ministerului Educaţiei Naţionale, având ca obiect ,,Construirea unui grup sanitar la Şcoala din satul Dumbrava, comuna Lespezi, judeţul Iaşi”.
Senatorul Florin Constantinescu a menţionat faptul că, pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază la Şcoala din satul Dumbrava, comuna Lespezi, judeţul Iaşi, este necesară construirea unui grup sanitar. Având în vedere faptul că, bugetul comunei Lespezi nu dispune de fondurile necesare lucrărilor de construire la unitatea de învăţământ, senatorul Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei de 200.000 lei pentru Şcoala din satul Dumbrava, comuna Lespezi, judeţul Iaşi, necesară construirii unui grup sanitar.
Interpelarea senatorului Florin Constantinescu a fost adresată Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a avut ca obiect ,,Suprafaţa agricolă deţinută de cetăţenii străini în România”.
Potrivit tratatului de aderare al României la Uniunea Europeană, începând cu data de 1 ianuarie 2014 piaţa funciară se liberalizează, astfel încât cetăţenii statelor membre Uniunii Europene pot să achiziţioneze terenuri agricole în ţara noastră. În prezent, acest lucru este permis numai în cazul în care aceştia înregistrează o societate în România, prin care cumpără sau arendează terenuri. Chiar şi în aceste condiţii, suprafaţa agricolă deţinută de cetăţenii străini a crescut anual cu aproximativ zece la sută.
Aşadar, există posibilitatea ca, după 1 ianuarie 2014 terenurile deţinute de străini să depăşească 50 la sută din suprafaţa arabilă totală. Mai mult de jumătate din investiţiile străine din mai multe judeţe ale ţării au fost plasate în terenuri agricole, boom-ul imobiliar fiind înlocuit cu cel agricol. Interesul pentru acest sector a fost amplificat şi de producţiile agricole-record realizate în ultimii ani.
De asemenea, este ştiut faptul că, românii se confruntă cu mari probleme financiare şi, de aceea, cedează uşor în faţa tentaţiilor oferite de către străini.
În încheierea interpelării adresate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, senatorul PSD Florin Constantinescu, a solicitat date cu privire la suprafaţa agricolă deţinută de cetăţenii străini în România. Totodată, a mai solicitat informaţii cu privire la strategia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind intensificarea investiţiilor în terenuri agricole, precum şi atragerea investitorilor din România pentru terenurile agricole.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI