3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam cu asa ceva!

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei de personal de la Spitalul de Urgenta Pascani. In cadrul conferintei saptamanale de presa primarul Marius Pintilie a precizat ca a primit mai multe mesaje pe Mesenger si WhatsApp de la unele persoane care i-ar fi solicitat sa intervina pe langa mebrii comisiilor de concurs pentru a obtine unul din posturile vacante. Unele solicitari ar veni pe filiera partidului din care face parte – PNL, pe motiv ca l-ar fi ajutat le edil in campania electorala.

Edilul pascanean sustine ca Primaria nu are nici o legatura si nici nu se implica in organizarea concursurilor de la Spitalul de Urgenta din Pascani. El le recomanda celor interesati sa se inscrie la concursuri, iar daca li se cere spaga sa depuna o reclamatie la Politie. Pintilie a subliniat ca este forate important ca in sistemul de sanitate sa lucreze oameni competenti, care stiu ce au de facut, in urma sustinerii unui concurs, nu pe cai ocolite.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa primarul pascanean a precizat ca analizeaza posibilitatea externalizarii concursurilor pentru ocuparea posturilor din spital sau macar ca din comisiile de concurs sa faca parte si specialisti de la alte unitati medicale.

Spitalul de Urgenta Pascani organizeaza pe 29 octombrie concurs pentru a angaja16 infirmiere, noua ingrijitoare, si un salariat la Recuperare. De asemenea pe 28 octombrie a.c va fi organizat un concurs pentru angajarea a 21 de asistenti medicali cu studii postliceale sau superioare, dupa caz, cu sau fara vechime. Dosarele pot fi depuse pana pe 18 octombrie. Toti membrii comisiilor de concurs sunt cadrul spitalului. Purtatorul de cuvant al institutiei sustine ca nu sunt motive de supiciune cu privire la organizarea celor doua concursuri si ca se poate inscrie orice persoana care indeplineste conditiile anuntate. De asemenea cei care au dubii cu privire la rezultate, pot face contestatie.

Mentionam ca primarul Marius Pintilie a interzis acum cateva luni de zile angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani, pe motiv ca demersurile ar trebui sa le faca noul manager. Dupa ce la concurs s-a inscris doar un candidat, respins pentru ca nu avvea studii de management, edilul a prelungit cu sase luni de zile mandatul celor doi directori interimari, managerului Daniel Bechir si directorului medical Aurelia Padurariu, si a dat unda verde pentru organizarea concursurilor. Ambele interventii au fost facute fara ca Spitalul sa aiba nevoie de aprobarea edilui pentru a organiza concursurile de angajare, in contextul in care Consiliul Local a votat organigrama si bugetul institutiei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI