3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

Surse: Coaliția renunță la majorarea salariilor demnitarilor, însă le păstrează pe cele ale aleșilor locali

Coaliția de guvernare a decis să modifice la Camera Deputaților amendamentul adoptat de Senat care prevede majorarea salariilor demnitarilor și a celor din administrația locală. Astfel, potrivit unui amendament depus de grupurile PSD și PNL din Camera Deputaților, doar aleșii locali și angajații din adminsitrațiile locale vor beneficia de majorări.

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că amendamentul a fost deja depus. Legea urmează să fie dezbătută în comisiile de specialitate și mai apoi votată în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională.

Potrivit amendamentului depus, vor avea salarii mai mari aleșii locali: primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene. După majorări, primarul Capitalei, de exemplu, ar urma să primească cu 2.200 de lei brut mai mult. Salariile primarilor din mariile municipii vor crește cu 1.650 lei brut, până la 17.250 de lei brut, cele ale primarilor orașelor mari vor ajunge la 13.800 de lei (+1.300 de lei), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow