23.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Surprize la raft. Preturi mai mari la cartofi si legume in supermarketuri, mai mici in pietele pascanene

- Advertisement -

Surprize la raft in ceea ce privesc cartofii si o parte din legume. In ultima perioada, preturile au crescut simtitor, iar potrivit Institutului National de Statistica, procentele pentru aceste majorari, raportate la aceeasi perioada a anului trecut, au fost si de 26%.

De exemplu, prin supermarketurile din municipiul Pascani, un kilogram de cartofi sau de ceapa costa circa 4-5 lei. In piata agroalimentara din zona Deal a orasului, lucrurile stau un pic mai bine. Un kilogram de cartofi costa de la 2 lei, morcovii de la 3,5 lei, insa ceapa tot de la 4 lei.

Oamenii prefera sa cumpere aceste produse din piata, atat datorita pretului mai avantajos cat si a calitatii mai bune. De asemenea, isi doresc sa sprijine producatorii locali, majoritatea dintre ei provenind din comunele apropiate municipiului.

Mentionam ca potrivit INS, fata de decembrie 2018, scaderi de pret au fost la oua, fasole boabe si alte leguminoase, precum si la transportul aerian, iar cresteri la legume, fructe, combustibili si tigari.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow