31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Surprize în topul firmelor ieşene. Care sunt firmele care domină economia locală?

„Ziarul de Iaşi“ publică azi în premieră datele analizelor Camerei de Comerţ asupra firmelor din judeţ pe ultimul an. În baza acestor cifre avem un top după cifra de afaceri, dar şi unul după numărul de angajaţi. În ambele clasamente sunt surprize faţă de cele anterioare. Firmele româneşti domină topurile din punct de vedere numeric, dar sunt în minoritate ca valoare a cifrelor de afaceri. Per total, în Iaşi sunt cu 8% mai multe firme active faţă de anul anterior analizat, care au o cifră de afaceri dar şi un număr de angajaţi cu 10% mai mari.
Una dintre firmele mari din judeţul Iaşi, analizate de Camera de Comerţ şi Industrie în scopul realizării unor topuri, domină categoric economia locală. Instituţia a publicat ieri topurile firmelor ieşene în funcţie de rezultatele înregistrate pe parcursul anului trecut.

„Constatăm cu bucurie că, în pofida tuturor vicisitudinilor, mediul de business reuşeşte să-şi menţină trendul ascendent al ultimilor ani. Datele financiare ale societăţilor comerciale cu sediul în judeţul Iaşi, pe anul 2017, ne arată că au fost cu 8% mai multe firme active decât în 2016. Mai mult decât atât, acestea au cumulat o cifră de afaceri de aproximativ 5,17 miliarde euro, însemnând cu aproape 10% mai mult decât în anul 2016. Avem cu 15% mai multe firme care au reuşit să facă faţă criteriilor de evaluare şi cu 6% mai multe firme care s-au clasat în Top 10, pe fiecare domeniu. Iar aceste firme din Top 10, de la această ediţie, au o cifră de afaceri şi un număr total de salariaţi cu aproximativ 9-10% peste nivelul celor de la ediţia precedentă“, a declarat Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Din analiza da­telor financiare a 20.070 firme cu sediul în judeţul Iaşi care au depus bilanţ pentru anul 2017, a reieşit că 15.490 firme au avut o cifră de afaceri diferită de zero (firme active), dintre care 6.339 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, iar 2.827 firme s-au clasat pe locurile 1-10 ale Topului.

Top zece după cifra de afaceri

Pe locul I în topul celor mai importante firme după cifra de afaceri se află Deplhi Diesel Systems Romania SRL, cu o cifră de afaceri de 2 miliarde de lei, mai mare decât suma cifrelor de afaceri ale următoarelor nouă companii din top, care abia ajung la 1,1 miliarde de lei. Anul trecut compania a înregistrat aproximativ 1,9 miliarde de lei. „Argintul“ a fost adjudecat de Antibiotice SA, societate deţinută de statul român prin Ministerul Sănătăţii, care a declarat în bilanţ o cifră de afaceri de aproape 337,6 milioane lei. Locul trei al podiumului a revenit firmei Conex Distribution SA, societate patronată de soţii Tereza şi Ioan Prisecaru care a urcat un loc în top, comparativ cu anul trecut când s-a aflat pe locul IV. Specializată în comerţul de piese şi accesorii pentru autovehicule, firma familiei Prisecaru a avut anul trecut o cifră de afaceri de 252,3 milioane lei. Urmează locul patru ocupat de firma Media Rom Grup SRL, firmă condusă de Ioan Melinte şi Lucian Gafencu. Aceştia au raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 216,1 milioane lei. Şi aceasta a mai urcat un loc în top, anul trecut situându-se pe locul cinci. Următorul loc este ocupat de Industria­lizarea Carnii Kosarom, deţinută de Neculai Apostol, anul acesta compania urcând două locuri în clasament. Cifra de afaceri declarată pe anul precedent ajunge la 165,6 milioane de lei.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI