22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Modele de subiecte pentru BAC și Evaluare Națională 2017

Primele emoţii pentru elevii claselor a VIII a şi a XII a vor fi chiar în luna cadourilor. Întâia simulare a examenului de Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2017 va avea loc în prima decadă a lunii decembrie.

Ministerul Educaţiei a afişat, ieri pe site modele ale subiectelor, atât pentru viitori absolvenţi de gimnaziu cât şi pentru liceeni pentru sesiunea de BAC şi Evaluare Naţională 2017.

În funcţie de profilul viitorilor absolvenţi de liceu, modelele afişate pe site păstrează aceeaşi structură ca şi anii trecuţi. La primul subiect elevii vor avea de rezolvat nouă cerinţe pe un text la prima vedere, la subiectul II trebuie să redacteze un text argumentativ de 15 – 30 rânduri plecând de la noţiuni sau citate date, iar la punctul III adolescenţii trebuie să facă un eseu bine structurat având ca temă viziunea asupra unei opere studiate, particularităţile de construcţie ale unui personaj sau specie literară.

Elevii claselor a VIII a vor avea două subiecte mari de rezolvat la Evaluarea Naţională 2017. Şi în cazul absolvenţilor de gimnaziu nu s-a intervenit la structura subiectelor, la limba şi literatura română. La punctul I elevii vor avea un text dintr-o operă studiată pe marginea căruia au de rezolvat 6 cerinţe cum ar fi găsirea unui sinonim, a unui diftong sau rolul cratimei. În partea a doua, şcolarii vor face o compunere în care să motiveze apartenenţa textului la o specie literară. La punctul II vor avea un text la prima vedere, pe baza căruia trebuie să rezolve şase cerinţe. În ultima parte absolvenţii au de redactat o naraţiune de 150 – 300 cuvinte în care să prezinte întâmplări reale sau fictive plecând de la o temă dată.

Lista completă cu modele de subiecte în funcţie de profilul liceului, materia la care se da examenul şi baremele de corectare le găsiţi pe site ul oficial al Ministerului Educaţiei, edu.ro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow