23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

”Surpriza” de Rusalii. Carburanţii s-au scumpit din nou

Înainte să ajungă la mare, cei mai mulţi şoferi se opresc la pompă. Unde surprizele nu încetează să apară. Carburanţii s-au scumpit din nou. Ceea ce înseamnă că drumul cu maşina, în vacanţa de Rusalii, e mai scump de azi.

Carburanţii s-au scumpit din nou, peste noapte. Preţurile la pompă erau dimineaţă cu 5-10 bani mai mari, faţă de ieri. E a doua scumpire, în nici două săptămâni. Cei care şi-au făcut plinul, ca să plece în vacanţă, au avut, aşadar, din nou o surpriză. Litrul de carburant se apropie de 6 lei.

Anul trecut, de Rusalii, preţul unui litru de motorină standard era în jur de 4 lei şi 52 de bani. Astăzi, costă 5 lei şi 59 de bani. Cu 1 leu şi 7 bani mai mult.

Un litru de benzină standard costa 4 lei şi 47 de bani, iar acum a ajuns deja la 5 lei şi 88 de bani. O creştere de preţ de 1 leu şi 40 de bani.

Reporterii Observator au făcut şi un calcul. Din Bucureşti, către Braşov, Constanţa şi Băile Felix, pentru un drum dus-întors, cu o maşină diesel al cărei consum e de şase la sută. Au început cu prima destinaţie: muntele.

Dacă am vrea să plecăm în vacanţă de Rusalii, anul acesta, ne-ar costa motorina pentru un drum dus-întors 155 de lei: cu 35 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă am vrea, în schimb, să mergem până la mare, la Constanţa, ne-ar costa motorina 190 de lei: cu 45 de lei mai mult faţă de perioada similară a anului trecut!

Continuarea pe Observator

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI