More

  ”Surpriza” de Rusalii. Carburanţii s-au scumpit din nou

  Înainte să ajungă la mare, cei mai mulţi şoferi se opresc la pompă. Unde surprizele nu încetează să apară. Carburanţii s-au scumpit din nou. Ceea ce înseamnă că drumul cu maşina, în vacanţa de Rusalii, e mai scump de azi.

  Carburanţii s-au scumpit din nou, peste noapte. Preţurile la pompă erau dimineaţă cu 5-10 bani mai mari, faţă de ieri. E a doua scumpire, în nici două săptămâni. Cei care şi-au făcut plinul, ca să plece în vacanţă, au avut, aşadar, din nou o surpriză. Litrul de carburant se apropie de 6 lei.

  Anul trecut, de Rusalii, preţul unui litru de motorină standard era în jur de 4 lei şi 52 de bani. Astăzi, costă 5 lei şi 59 de bani. Cu 1 leu şi 7 bani mai mult.

  Un litru de benzină standard costa 4 lei şi 47 de bani, iar acum a ajuns deja la 5 lei şi 88 de bani. O creştere de preţ de 1 leu şi 40 de bani.

  Reporterii Observator au făcut şi un calcul. Din Bucureşti, către Braşov, Constanţa şi Băile Felix, pentru un drum dus-întors, cu o maşină diesel al cărei consum e de şase la sută. Au început cu prima destinaţie: muntele.

  Dacă am vrea să plecăm în vacanţă de Rusalii, anul acesta, ne-ar costa motorina pentru un drum dus-întors 155 de lei: cu 35 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă am vrea, în schimb, să mergem până la mare, la Constanţa, ne-ar costa motorina 190 de lei: cu 45 de lei mai mult faţă de perioada similară a anului trecut!

  Continuarea pe Observator

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ministrul drujbă îi condamnă pe români să-i plătească lenea și prostiile (P)

  Liberalii țin morțiș să aducă România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. În ultima lună, Comisia Europeană a emis opt decizii de...

  Incendiu devastator in satul Heci. Familie cu trei copii ramasa sub cerul liber

  Un incendiu devastator s-a petrecut in acest sfarsit de saptamana in localitatea Heci din comuna Lespezi. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU)...

  Economica.net: Primele tramvaie noi din București ar putea fi fabricate la Pașcani

  Asocierea Electroputere VFU Pașcani - Reloc Craiova a câștigat licitația pentru livrarea a 40 de tramvaie noi în București, cu posibilitatea de furnizare a...

  Opinii