5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Supraviețuitorii lui Dumnezeu – VIDEO

Mii de romani traiesc pe strada sau in canale chiar daca este ger afara. Si la Pascani sunt astfel de cazuri, de oameni lasati in voie sortii de familie sau societate. De cativa ani dorm pe unde apuca, mananca din gunoaie si muncesc cu ziua pentru a supravietui. Sunt supravietuitorii lui Dumnezeu!

oamenii strazii 3

Cinci persoane fara adapost am gasit si noi astazi, 11 decembrie cazate sub scara de intrare intr-un bloc. Micul „apartament”, acolo unde dorm acesti oameni, este inconjurat de beton, iar in loc de usa au un carton. Patul, format din haine, tine de cald pe timp de noapte, iar dulapul este un copac din fata blocului. Bucataria este amplasata la cativa metri distanta de „apartament”, langa tomberoane, acolo unde sunt puse cateva caramizi pentru a face foc si mancare.

oamenii strazii 1

Cate un blid de mancare primesc de la cei cu suflet mare, iar pentru a avea bani, muncesc de dimineata la tomberoanele de gunoi pentru a gasi peturi de plastic, pe care le duc la un centrul de colectare de unde primesc cativa lei din care isi cumpara tacamuri de pui. Altii, matura si duc gunoiul marilor magazine din oras.

oamenii strazii 2
Masurile luate de Municipalitate in sezonul rece pentru oamenii strazii sunt aceleasi ca anii din urma – buna colaborare cu unitatile spitalicesti din Pascani pentru ca persoanele fara adapost sa fie cazate pe timp de noapte, cand temperaturile sunt foarte mici.

Conducerea Spitalul Municipal spune ca va accepta oamenii strazii pe timp de noapte si in acest sezon, asta desi anul trecut, cativa dintre ei au facut scandal, au distrus saloanele unde au fost cazati si au agresat personalul medical care avea grija de ei. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow