More

  Supermagistratii din Pascani : 3 dosare pe zi pentru fiecare judecator, in anul 2013

  Array

  Noile reforme din justitia romaneasca i-au impovarat si mai mult pe magistratii pascaneni. Conform celui mai recent raport de activitate numarul de dosare solutionate a crescut in 2013 fata de anul anterior.
  Conform statisticelor un judecator de la Pascani a avut de rezolvat 682 de dosare in cca 200 de zile perioada in care institutia a avut activitate ceea ce inseamna cate aproape 4 dosare pe zi.

  De remarcat ca au crescut numarul proceselor cu infractori minori in timp ce in domeniul anticoruptie a fost inregistrat un singur dosar procesul fiind inca in desfasurare.

  Numarul mare de dosare afecteaza negativ actul de justitie. Din statistici reiese ca peste 18% din hotararile pronuntate de judecatorii pascaneni au fost atacate, in 951 de cazuri dosarele fiind trimise spre rejudecare. De asemenea 257 de hotarari judecatoresti au fost desfiintate.

  Judecatorii se plang ca in urma noilor modificari legislative a crescut birocratia si volumul de munca. Acesta este motivul pentru care in 350 de dosare timpul de solutionare a depasit un an de zile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI