More

  Sunt țăran, l-am votat pe Dumitru Pantazi. Mă eradicaţi?

  Array

   

  Am urmărit cu gura căscată argumentația de tip fascist de la Actualitatea TV, prestată de realizatorul emisiunii “Presa Loco”, privind rezultatul alegerilor locale din 5 iunie, la Pașcani. Pe scurt, Ciprian Covrig a împărțit alegătorii în două categorii, în funcție de cum au votat: săracii – pensionarii, oamenii care primesc ajutor social  versus tinerii – o echipă tânără, oameni de afaceri, profesori, ingineri, comercianți etc..

  Ultimii, prezumă Covrig, ar fi înțeles trendul național de europenizare și l-au votat pe candidatul PNL, Marius Pintilie,  în timp ce primii nu au priceput acest lucru și l-au votat pe Dumitru Pantazi – candidatul PSD.

  Prin urmare, realizatorul ATV concluzionează, fără nici o jenă, că Pașcaniul este format din țărani, mulți dintre ei păstrându-și metehnele cu care au venit la oraș, care au rădăcini adânci, ca mentalitate și mod de conviețuire, în mediul rural  și acest lucru se simte. Altfel spus, din cauza acestor ”țărani” needucați,  PNL-ul ar fi pierdut alegerile la Pașcani. Votul lor nu este la fel de bun ca al celor care l-au votat pe Marius Pintilie și se fac responsabili de toate relele.  “Țăranii” din suburbii trebuie eradicați sau civilizați, continuă Covrig în argumentația sa televizată. Abia după ce vor avea asfalt, apă și canalizare vor ști cum să voteze bine, adică pe Marius Pintilie sau orice candidat de dreapta, nu de stânga.

  Dintre toți țăranii, cei mai de neîncredere sunt cei din suburbia Lunca Pașcani, deoarece  l-au votat în majoritate covârșitoare pe Dumitru Pantazi, dar și pentru că tânărul de la microfon a avut experiențe neplăcute cu prietenii și prietenele din adolescență. Luncasii  ar trebui să dea socoteală pentru acest vot  chiar în piața publică, dacă primarul ales va fi vreodată condamnat pentru fapte de corupție sau abuz în serviciu.

  Totuși educația și tehnologia nu ar fi suficiente, nu ar rezolva destul de repede și bine această problemă. Realizatorul TV crede că trebuie să dispară generații întregi de seniori, în următorii patru ani de zile, să ajungă în rai sau în iad pentru a fi schimbată acea mentalitate colectivă care l-a facut din nou primar pe Dumitru Pantazi . Iar tinerilor care nu au ieșit la vot să îl facă primar pe Marius Pintilie să le fie rușine!

  Știu că este greu de crezut că acest tip de argumentație este posibil în zilele noastre. Urmăriți emisiunea acestui individ și vă veți convinge singuri. Este inacceptabil, din punctul  meu de vedere, ca un post de televiziune, un realizator TV să îi terfelească în asemenea hal pe cei care au avut o altă opțiune de vot decât cea trasată de Actualitatea TV. Să îi facă țărani, necivilizați și needucați pe cei care nu l-au votat pe Marius Pintilie, care au preferat un om cu experiență, să îti  doresti să dispară generații întregi de seniori, părinți și bunici, doar pentru ca liberalii să ajungă din nou la putere, este odios.

  Am să fac câteva comentarii pe marginea argumentației de mai sus, pentru că este profund greșită și discriminatorie:

  1. Conform statisticilor de la BEC, la Pașcani, pe 5 iunie, majoritatea dintre cei care au ieșit la vot sunt din categoria de vârstă 45 -64 ani, apoi 35-44 și 65+. Tinerii au participat în mică măsură la vot, din diverse motive, în esență pentru că nici unul dintre candidați nu i-a convins. Așadar, atât Pantazi cât și Pintilie, au fost votați mai degrabă de ”țăranii necivilizați și needucați”, decât de tineri.
  2. Dumitru Pantazi a ieșit primar cu 4337 voturi din oraș și doar 2386 de voturi de la ”țăranii” din suburbii. Deci nu ”țăranii” l-au făcut primar, ci mai degrabă orășenii. La rândul lui, Marius Pintilie a luat 1107 voturi din suburbii (5112 voturi din oraș), dar conform argumentației de mai sus, se înțelege că aceștia sunt mai puțin ”țărani”, pentru că au votat PNL, nu PSD.
  3. Cetățenii din Lunca, Gâștești, Boșteni, Sodomeni și Blăgești sunt pășcăneni cu drepturi egale cu ale celor care stau la bloc. Cele cinci suburbii sunt cartierele municipiului Pașcani, nu sunt sate. A locui la casă, la câțiva km de buricul târgului, nu înseamnă să fii mai puțin civilizat și educat, mai nespălat, mai prost, la fel cum nu toți cei de la bloc sunt bogați sau intelectuali. Chiar și acolo unde nu sunt utilități, pășcănenii au găsit soluții să ducă o viață decentă. De cele mai multe ori “țăranii” ne dau lecții de viață, iar eu, personal, prefer viața de la țară.
  4. Eu m-am născut în suburbia Lunca, trăiesc în apropiere de casa părintească, iar la alegerile din 5 iunie l-am votat ca primar pe Dumitru Pantazi. Este prima data când obține votul meu; până acum l-am votat pe Dionisie Afloroaei și, în general, candidații de dreapta. Ca mine au votat alți 6722 de cetățeni din toate categoriile socio- profesionale. Nu suntem cu nimic mai inferiori sau mai superiori decât cei care l-au votat pe Marius Pintilie, ci doar avem opțiuni politice sau opinii diferite!
  5. Nimeni nu trebuie să dea explicații, nimănui pentru modul în care a votat. Nimeni nu trebuie să se simtă vinovat de votul liber și conștient exprimat. Eu, de exemplu, l-am votat pe Dumitru Pantazi pentru continuarea investițiilor și pentru stabilitate adminisitrativă. (Știu că este judecat pentru abuz în serviciu din cauza și în urma unei delațiuni făcute de fostul primar condamnat la puscarie, alături de toți consilierii locali din perioada 2004 -2008, dar cred că vor fi achitați. Daca Craciunescu si echipa sa si-ar fi facut bine treaba, nici presupusul prejudiciu nici acest proces nu ar mai fi existat).
  6. Nu l-am votat pe Marius Pintilie pentru că a militat împotriva investițiilor pentru apă și canalizare, pentru că a preferat să aibă o campanie agresivă, manipulatoare și mincinoasă, în loc să își prezinte proiectele. Nu l-am votat pentru că este produsul politic al celor de la Actualitatea TV, al celor care cultivă ura și dezbinarea, care judecă oamenii în funcție de vot. El m-a determinat sa merg la vot dupa ce PNL a facut mai multe plangeri la CNA impotriba BIT TV.

  Așadar, condamn cu vehemență argumentația de tip fascist din emisiunea “Presa Loco”, de la Actualitatea TV, cu atât mai mult cu cât pe rețelele de socializare au și început să apară mesaje de genul: ,,Sunt din Pașcani, nu din Lunca. Dumitru Pantazi nu este primarul meu!”.

  Rămâne de văzut dacă PSD va înțelege să își apere electoratul și dacă PNL se va dezice de astfel de mesaje discriminatorii.  Astfel de derapaje extremiste trebuie sanctionate, nu incurajate!

  pantayi

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  PS: Pentru ca Marius Parteni, diretorul de programe ATV sustine ca noi am inteles gresit ceea ce a spus colegul sau pe post, redam mai jos transcriptul : Dumneanvoastra intelegeti altceva?

  „Orasul este impartit in doua, intre oameni saraci oameni cu ajutor social, pensionari si o echipa tanara, oameni de afaceri, profesori ingineri, oameni de afaceri, comercianti, negustori, care au inteles trendul national aerul de europenizare a orasuui, a Romaniei si nu toti au priceput acest lucru…
  Fara nici o jena va spus Pascaniul acesta este un oras format, nu ma feresc sa o spun, din tarani, Sa nu intelegem in mod gresit…de oameni adusi de viata sau regimul communist la oras. Multi au venit cu obiceiurile si metehnele de acolo care nu si le-au lasat nici in ziua de astazi iar acest lucru se simte in orasul nostru.
  Ma asteptam ca tinerii rudele celor plecati la munca in strainatate din cauza proastei guvernari a tarii si la nivel local, guvernarea PSD … sa isi aleaga unul de-al lor , nascut in Pascani crescut in Pascani, de o varsta apropiata.
  …………………………………………………
  Sa le fie rusine acelor tineri care au stat acasa sau sau uitat la meciuri, au stat la crasma, sau nu stiu unde au stat si nu au iesit sa voteze un tiz de varsta lor, un baiat crescut la oras.
  N-am nimic cu cei si la tara sunt genii , sa nu ma intelegeti gresit dar sunt foarte multi oameni la Pascani care au radacini adanci ca mentalitate si mod de convietuire , in mediul rural si acest lucru se simte.
  Pana cand nu vom eradica , pana cand nu vom aduce si suburbiile la nivelul de urbanizare a orasului, sa le punem asfalt, sa le punem apa – sa nu mai stea oamenii cu toaletele in curte, atunci poate vom vedea un altfel de oras. Daca vom urbaniza, vom aduce nivelul de trai de salarizare si confort a celor din suburbii la nivelul celor din oras, in principal apa si canalizare, atunci cu siguranta la viitorul scrutin electoral domnul Pintilie sau cine va mai fi din partea dreptei vor avea mai multe sanse decat le au pana acum.
  ……………………………………………
  Ganditiva cine este in acesta zona ( sectiile de votare de la Casa de Cultura) mai putini pensionari la blocuri, uni s-au retras altii au murit sunt oameni tineri oameni care stau la bloc oameni care au o alta viziune
  Si scoala Lunca… iata doua sectii undeva acolo Pintilie a obtinut 37 devoturi si 339 Pantazi (si 24 laa 500 la o alta sectie de votare )… deci este evident ceea ce v-am spus eu .
  Va spun sincer, cunosct destui luncasi dar destui oameni pe care nu pot sa ma bazez pe ei.. Din pacate asta este adevarul, sper sa nu supar pe nimeni am avut destui prieteni acolo si o iubita, aomeni care i-au votat pe ai lor si nu s-au gandit ca….
  Stimati luncasi cum o sa justificati dvs votul daca dl Pantazi va fi condamnat, cum veti scoate obrazul in lume, cum veti veni la centru si la piata, va veti bate cu pumnul in piept ca ati votat un asemenea om?…
  La Sodomeni sunt tineri care au inteles in ce directive sa o ia orasul…
  La Bosteni: 255 –Pintilie, 243 Pantazi, lucru imbucurator …
  Probabil vom mai astepta inca 4 ani de zilei sa ia calea raiului sau iadului unii batrani unii oameni in varsta pentru a putea schimba mentalitatea. Nu se schimba doar prin a merge la scoala sau prin tehnologie
  Mentalitatea se schimba prin disparitia celor care au o astfel de mentalitate, mentalitate care la adus astazi pe dl Pantazi la un nou mandate…….”

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primăria Hălăucești dotează elevii cu tablete luate pe fonduri europene

  După Tătăruşi şi Lespezi, care, la fel ca municipiul Iaşi, n-au mai aşteptat tabletele promise de guvern şi au alocat bani din bugetele proprii,...

  Anunt de pierdere

  Pierdut Registru Unic de Control cu nr. 2140772 al firmei II ILIOAIA IONUT,  CUI 28272803. Il declar nul!

  Casieria din orașul Hârlău va fi închisă pe data de 20 ianuarie 2021

  APAVITAL aduce la cunoștința utilizatorilor săi că pe data de 20 ianuarie 2021, casieria din Hârlău, strada Petru Rareș nr. 5, bloc 4, scara...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI